Кудрявцев наполягає, що своїми діями він унеможливлює зрив виборів

Кудрявцев наполягає, що своїми діями він унеможливлює зрив виборів

Голова Черкаської міської територіальної виборчої комісії Микола Кудрявцев, відносно якого вчора прокуратурою області було порушено кримінальну справу, повідомив «Прочерку», що не бачить у своїх діях злочину.

Нагадаємо, що 20 жовтня обласна прокуратура порушила кримінальну справу проти Миколи Кудрявцева «за фактами перевищення ним службових обов’язків та службового підроблення при укладанні договору з ДП «Черкаський державний центр науково-технічної та економічної інформації» по виготовленню виборчих бюлетенів без відповідного рішення Черкаської міської виборчої комісії».

– На мою думку, як юриста, порушень, про які говориться в заяві, немає! Мої дії були спрямовані на те, щоб забезпечити процес виборів. Щоб ви зрозуміли: ніхто не йшов до нас у ТВК з комерційними пропозиціями, щоб пропонувати послуги по друку бюлетенів. Було всього декілька пропозицій. Але у друкарні ПП «Чабаненко» неможливо було їх друкувати через технічні причини, а смілянська друкарня виявилася просто неготовою. І це при тому, що спершу комісія за чиїмось тиском чи вмовляннями приймала рішення друкувати бюлетені на тому ж таки смілянському підприємстві. Тому я і звернувся в ЦНТЕІ, виходячи з того, що, по-перше, піджимали терміни друку бюлетенів і, по-друге, я виходив з того, що це державне підприємство, яке не служить чиїмсь інтересам. І ніде в законі не написано, що мені заборонено укладати договір з підприємством на виготовлення бюлетенів. Тож звинувачення на мою адресу мене не те що дивують, а ображають, – розповів «Прочерку» Микола Кудрявцев.

Крім того, за словами голови ТВК, його звинувачують ще й у закупівлі паперу для друку бюлетенів.

Так, мною було здійснено закупівлю паперу. Це було зроблено для того, щоб ми були убезпечені від того, що паперу раптом не буде. Зараз робоча група готує макет бюлетенів, переукладатиме договір з ЦНТЕІ, бо термін дії попереднього закінчився і будемо друкувати бюлетені, – повідомив Микола Кудрявцев.

Стосовно ж порушеної кримінальної справи, то голова Черкаської міської ТВК, як юрист і (за іронією долі) колишній працівник прокуратури, сподівається, що прокурор прийме «виважене рішення стосовно його особи».

– Прокурор прийняв рішення відповідно до наданих матеріалів. Але ж це не остаточне рішення по справі. Усі ми розуміємо, що перед виборами ситуація завжди напружена, лунають різні заяви. Але в мене запитання: навіщо було передчасно, швидко і голосно порушувати кримінальну справу проти мене, якщо і виборча комісія вже прийняла рішення про друк бюлетенів у ЦНТЕІ? Перевірка у справі має проводитися до 10 днів. Тож навіщо були зроблені заяви буквально за 1-2 дні, мені незрозуміло. Я вважаю, що можна було спершу провести перевірку, – зазначає Микола Кудрявцев.

реклама

Коментарі  

 
+5 #3 підполковник 21.10.2010 20:56
Партія Регіонів проводить зачистку в вільному козацькому місті. Після таких маніпуляцій напевне "влізло вилізе боком".Черкащани 31 добре думайте.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Добрий 21.10.2010 20:08
Молодці, панове прокурори! Цькуйте свого вчорашнього порядного колегу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 тулуб 21.10.2010 16:38
Коля, прости, Коля, прощай...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100