реклама

реклама

f14 Послабити карантин до завершення запроваджених Кабміном до 11 травня обмежувальних заходів вирішили не тільки Черкаси.

Як повідомляють Факти тижня ICTV, подібні рішення з дострокового послаблення коронавірусного карантину прийняла міська влада в Дніпрі, Мукачевому, Житомирі.

Такі свої рішення місцева влада пояснює необхідністю забезпечити мешканцям міста, зокрема, малим підприємцям, можливість прогодувати свої сім’ї і зрівняти ФОПи в правах і можливостях з великими торговельними мережами, які на карантин не зупинялись.

На такі рішення місцеву владу наштовхнули «карантинні» бунти, що прокотились минулого тижня багатьма областями України і перейшли в акції протесту під Кабміном і на Банковій у Києві.

В ході акцій протесту фермери показово знищували вирощені власноруч сезонні овочі, які не мають де продати через карантин і зазнають величезних збитків.

Малі підприємці вийшли на протест, обурені тим, що вже другий місяць не можуть працювати, тоді як гіпермаркет «Епіцентр» з величезними чергами став монополістом в Україні і отримує надприбутки.

Міський голова Черкас наголосив, що рішення виконкому міськради про відновлення в місті роботи ФОПів має на меті не послаблення карантинних заходів, а можливістю дати підприємцям прогодувати свої родини за обставин, коли держава не надала малому бізнесу допомоги на час карантину, а тільки припинила його роботу.

Позицію міського голови Черкас Анатолія Бондаренка публічно підтримали й інші міські голови, зокрема, мер Івано-Франківська Руслан Марцинків.

Більше подробиць про «карантинні» бунти в Україні та рішення мерії Черкас, через яке відкрито кримінальне провадження, — у сюжеті Факти тижня ICTV

реклама

Коментарі  

 
+6 #2 Звичайний 05.05.2020 13:17
Перше слово має бути у медиків а не в міськраді. Бондаренко у відпустці він ні за нїщо не відповідає. хоч герой!Рівень Кухарчука.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Вишня 04.05.2020 14:52
Доиграются власти
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100