реклама Делікат

Черкащанина Максима, який публічно повідомив про ситуацію, яка виникла навколо навколо лікування його батька від коронавірусу, вже запросили на зустріч в ОДА обговорити цю тему. Так він зустрінеться з начальником управління охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Лариса Кошова.

Максим зазначив, що опублікував деталі лікування батька, щоб якось долучити громадськість, бо справді хвилюється за свого тата і не розуміє, чому виникло стільки проблемних питань.

– Ми з сестрою переживаємо. Хвилююся, чому людина сім днів у лікарні, але не знаємо чітко, хто лікуючий лікар, який чітко діагноз, які ускладнення. Якщо у тата пневмонія, то може додавати якісь ліки, бо це хвилює. Та й чого влада каже, що лікарні всім забезпечені, а я маю везти ліки машиною. А хто потрапляє в обласну лікарню з села, у кого немає родичів і машини, як їм бути? Та й лікарі змінюються постійно, не розуміємо, хто за пацієнта відповідає, – хвилюється Максим.

Водночас батько Максима з села, тому він опублікував допис в «Фейсбуці» під ніком, не вказуючи прізвища, щоб менше людей знало про це в селі, де всі знайомі і у всіх свої перестороги.

– Я не така вже публічна людина, не люблю світити особливо себе в профілі, але зараз довелося, а як діяти? – каже Максим.

лікарМи звернулися до обласної лікарні, де нам роз’яснили ситуацію по пацієнтах, хворих на коронавірус, наголосивши, що всім надається допомога, згідно протоколів, а багато зауважень доводиться списувати просто на емоції, адже вірус новий і люди, звісно, постійно стурбовані.

– У чоловіка, син якого висловлював певні зауваження в соцмережі, стан середньої тяжкості, з позитивною динамікою. Пацієнт оглядається щоденно, оцінюється його стан,подльше лікування. Пацієнт лікується згідно протоколу. Були зауваження щодо наявності, а потім відсутності аскорбінки, то зауважу, що вона не є основним препаратом для лікування коронавірусної інфекції. Це допоміжний препарат лише, – зауважила завідувач пульманологічного відділення Черкаської обласної лікарні Олена Голуб.

За словами фахівця, препарат антибіотик, який отримує пацієнт, також дається згідно норм. Робота згідно протоколів вимагає давати певні ліки, які і надаються. Спершу у пацієнта була висока температура, за останні 2 доби  температура знизилась. Проте деякі пацієнти можуть температурити до 14 днів і це ще одна із ознак коронавірусу.

– Щодо того, що інколи важко сконтактуватися з приймальним відділенням по телефону, то тут варто роз’яснити, що у нас на 30 ліжок один лікар. І один лікар заступає на 4 години, потім змінюється. Важкі пацієнти оглядаються повторно лікарем. Проте попри насиченість і темп роботи додзвонитися можна, сьогодні дзвонила дружина пацієнта і спілкувалася. До слова, вказаний пацієнт не важкий, апарату ШВЛ не потребує тим паче. Проте, варто розуміти, що проти корона вірусу препаратів немає, лікують ускладнення до яких він призводить. А у конкретному випадку – це запалення легень. І все лікується згідно протоколів, – наголосила Олена Юріївна.

А якщо якихось матеріалів пацієнт недоотримав, то вони просто не внесені в перелік препаратів, затверджений міністерством.

– Зачепила інформація про гроші, однак насправді ніхто грошей не вимагає. Ця тема,взагалі-табу.

І ще раз зазначу, на жаль, супутніх препаратів, наприклад, щодо роботи кишечника, не вносили в перелік необхідних, а всі інші є, – наголосила медик.

Максим пообіцяв дати також коментарі після відвідин ОДА, що ми готові подати так само як і позицію управління охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації.

Нагадаємо, що резонансу набула історія лікування в обласній лікарні хворого на ковід-19. Пенсіонера з Руської Поляни. Історію розповів у «Фейсбуці» черкащанин Максим, син хворого селянина. Детальніше його допис можна переглянути тут.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #8 yazon 09.05.2020 21:04
Цитую Сидоров.:
Прийти , одіти отой захист, подивитися хворих , оцінити їх стан, відкорегувати лікування, тими медикаментами , що надає держава. І не дай господь , ви подумаєте , що є більш ефективні лікарства. Бо їх нема в переліку. І родичам хворого ні, ні , ніззя сказати щоби купили.

Якби тільки за ЦЕ до лікарів були претензії, і якби вони ТАК відповіли - і питань би не було. Але кожен, хто лежав в обласній - знає , що є нормальні, уважні і чуйні лікарі та молодший персонал - а є хами, вимагачі та зарозумілі бевзі. Є, наприклад,один молодий хірург в обласній, який навіть в ФБ відкрито заявляв, що він, такий розумний та кваліфікований, не для того 9 років вчився, щоб за смішну зарплату лікувати нездатних дати хабара жебраків, яким взагалі краще було б померти і не заважати жити іншим. Потім, правда, йому хтось, видно, вправив мізки, і він видалив акаунт. Але скріни я зберіг. Скажем так - КОЖЕН має чесно робити свою роботу, і відповідати за свої вчинки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 Сидоров. 09.05.2020 19:15
Читаю , та й думку гадаю... оті всякі вадими , одиниці, чзони та інші. Мож аи прийдете , та і самі полікуєте коронних хворих.Ви все вмієте, знпєте , ви кращі серед кращих. Чого патякати язиком. Тра ділом довести , що ви все вмієте. Прийти , одіти отой захист, подивитися хворих , оцінити їх стан, відкорегувати лікування, тими медикаментами , що надає держава. І не дай господь , ви подумаєте , що є більш ефективні лікарства. Бо їх ннма в переліку. І родичам хворого ні, ні , ніззя сказати щоби купили. Це ж так просто. І у вас буде совість чиста, і летальних випадків не буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Гриша 06.05.2020 23:12
Дудник лучший главный врач за всю историю.только при этом главном враче не берутся взятки,и он сам никогда не брал.честный,порядоч ный,и отзывчивый.его уважает коллектив и пациенты которые прошли лечение в этом учреждении.лучшая больница в области и одна из лучших в Украине во главе с таким руководителем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #5 : 06.05.2020 21:10
Судячи зі слів завідувача Олени Голуб - «Пацієнт оглядається щоденно», «Пацієнт лікується згідно протоколу» - складається таке враження, що цей пацієнт у тій лікарні - сам собі лікар, сам оглядається, сам лікується, а лікарі взагалі до того ніякого стосунку не мають. Тобто, можна вважати підтвердженими слова скаржника про те, що «не знаємо чітко, хто лікуючий лікар, який чітко діагноз, які ускладнення» і «Та й лікарі змінюються постійно, не розуміємо, хто за пацієнта відповідає». Виходить так, що ніхто не відповідає, пацієнт лікується (тобто, сам себе лікує) "згідно протоколу"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 yazon 06.05.2020 20:55
Пацієнт каже - лікарів в очі не бачить. Десять лікарів заявляють, що підходять до нього кожні чотири години , молодший персонал підтверджує. Уявляю, якому тиску зараз піддається в лікарні той пацієнт, якщо навіть мені на критичний коментар в ФБ якась лікарка погрожувала: не плюй в колодязь, колись і ти до нас попадеш - ми тобі пригадаємо!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 1 06.05.2020 18:30
Руки прочь от врачей-им и так плохо.Все ж было отлично налажено-лечение по протоколу и по установленной таксе И тут вирус Это же какие убытки для врачей. Как же им жить?? :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Вадим 06.05.2020 17:55
Обласна влада вляпалася, бо це в її підпорядкуванні ця лікарня от і відбілюється тепер цими коментарями лікарів...... :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 правда 06.05.2020 17:50
А не тому в нас летальні випадки, що таке ставлення до пацієнтів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100