реклама Делікат

У Черкаській обласній державній адміністрації провели сьогодні брифінг і відповіли на запитання журналістів щодо якості надання послуг в обласній лікарні.

775407

Нагадаємо, що резонансу набула історія лікування в обласній лікарні хворого на ковід-19 пенсіонера з Руської Поляни. Історію розповів у «Фейсбуці» черкащанин Максим, син хворого селянина. Детальніше його допис можна переглянути тут.

index – 30 числа пацієнт поступив з підозрою на корона вірусну інфекцію, були відразу зроблені всі забори і 1 числа було підтверджено. Проте лікування почалося вже з першого дня. Лікування відбуваються за державні кошти і кошти обласного бюджету. Відбувається безкоштовне лікування пацієнтів з корона вірусною інфекцію. Скаржник казав, що спершу давали аскорбінову кислоту, потім вона скінчилася, але вона є в наявності. Щодо антибіотиків, то пацієнти ними забезпечені, – сказала начальник управління охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Лариса Кошова. – Щодо інформації, що до пацієнта не підходили лікарі. Бригада лікарів змінюється що чотири години, що чотири години до пацієнта приходить новий лікар. Не можуть лікарі, знаючи, що там важкі пацієнти, не заходити і не оглядати пацієнта.

index – Навіть в такому обмеженому режимі нам вдалося зібрати інформацію. По противірусним препаратам, то насправді проти корона вірусу препаратів не існує, лікують супутні захворювання. Але, як писав скаржник, що, мовляв, брали кошти на препарати, то це не так. Найбільше мене непокоїло в інформації від аноніма, фактично, але ми з ним сьогодні зустрічаємося… Тож найбільше непокоїло, що до його батька ніхто не підходив, але до нього щодня підходять і завідувач відділення, і лікарі… – сказав заступник голови ОДА Юрій Лесюк. – Зараз також Україною поширюється акція «Підтримай лікаря». Лікарі лікують пацієнтів з особливо важким захворюванням. Водночас в цій ситуації буде проведене об’єктивне розслідування.

Ми звернулися до обласної лікарні, де нам роз’яснили ситуацію по пацієнтах, хворих на коронавірус, наголосивши, що всім надається допомога, згідно протоколів, а багато зауважень доводиться списувати просто на емоції.

У обласній державній адміністрації обіцяли зустріч з Максимом. Черкащанин таки зустрівся з обласними чиновниками вже після брифінгу влади з пресою, ввечері, каже чиновники частину зауважень прийняли, частину ні.

– Навіть ті зауваження, що вони прийняли, вже добре. Має можливість людина отримати інформацію про свого рідного, має розуміти до кого звернутися. Можливо, біля лікарні зроблять інформаційний стенд тощо. По-друге, вони сказали, що перевірять, чому до моїх батьків не приїхали і не взяли тести на дому. Чому зразу швидкою в лікарню? Ми навіть з чиновниками подзвонили на гарячу лінію, а там кажуть звертатися до домашнього лікаря. А домашній лікар дзвонить на Швидку і немає бригади, що перевіряють коронавірус на дому, якось так…. Це чиновники обіцяли перевірити. Окремо обіцяли перевірити, чому моїх батьків протестували, а тих, хто з ними контактував – ні. Говорили і по коштах, не прийняли вони претензію, що в батька взяли спершу кошти за ліки. Також кажуть, не може бути такого, щоб мало не тиждень до батька не приходили лікарі… Та мені важливо, щоб були зміни хоча б трішки – поступово – і щоб таки пацієнти могли отримувати якісну послугу, - сказав Максим.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #6 Система? 07.05.2020 13:36
Что-то очень вовремя заявнык на обласные власти нашелся. Да и мадам бизнесменша теряющая последние силы на ступеньках администрации не спроста.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Двієчник 07.05.2020 09:59
Дивним здалося б, якби хто і подякував... А то дитинці ж кетика не дали, упиряки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #4 Якбивизналипаничі 06.05.2020 22:17
Якби ви знали, паничі,Де люде плачуть живучи,То ви б елегій не творилиТа марне ЛІКАРНІ б не хвалили,На наші сльози сміючись.За що, не знаю, називають Хатину ЛІКАРНЕЮ тихим раєм.Я в ШКУРОДЬОРНІ мучився колись,Мої там сльози пролились,Найпе рші сльози; я не знаю,Чи єсть у Бога люте зло!Що б у тій ШКУРОДЬОРНІ не жило?

А хату ЛІКАРНЕЮ називають!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Наступи собі на мозоль 06.05.2020 21:46
Та припини вже істерику, "Язон"! :-x
По-твоєму, лікарі спеціально самі заражаються, щоб інших заразить?!
І якщо ти пишеш, що хворий двічі їздив до лікарні - то невже не вистачає клепки зрозуміть, що заразиться міг і від таксиста (якщо ще в маршрутку не сідав). А якщо в лікарні - то швидше в черзі з іншими хворими, а не від лікаря.
Чи твоє завдання, вазон - добити морально лікарів, яким і так нелегко?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 yazon 06.05.2020 20:33
Тут ще цікаве питання щодо джерела зараження цього чоловіка. За словами сина, він з дому майже не виходив, ні з ким не спілкувався. Тільки двічі їздив у поліклініку. І отут - вже питання - чи перевірили медпрацівників, які з ним спілкувалися в поліклініці? Адже якщо його заразили в поліклініці - він, напевне, не один такий, перевіряти треба інших пацієнтів та персонал поліклініки... Це - ази, які має знати кожна санітарка, не кажучи вже про лікарів. І тут виявляється, що, крім членів сім'ї, більше нікого не перевіряли! Це - просто миттєва фотографія ефективності профілактичної роботи наших медиків. І питати за цей маразм треба не зі стрілочників - а з керівників,які дають такі вказівки! Тому й виходить, що відсоток протестованих осіб в Україні - один з найнижчих в світі. Зате красива статистика, хворих геть нема, і народ взагалі не розуміє, навіщо тоді карантин. А насправді - хворих просто НЕ ХОЧУТЬ шукати! Хіба сам приблудиться, ще й доб'ється, щоб його обстежили!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #1 Чи головою думали?! 06.05.2020 19:31
В ОДА зовсім вже дебіли, чи що?!!
Кошова повинна була їхать до того Максима додому і там з ним спілкуватись, бо він має бути на самоізоляції, як той, хто близько контактував із хворим!
Натомість його витягли в ОДА між купу чиновників, ще й журналістів прилягли на брифінг?!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100