Заступник голови ОДА Михайло Пузяк презентував журналістам результати Рейтингу «ТОП-100. Кращі міста і регіони України». Рейтинг опублікований у товстому глянцевому журналі з купою табличок, цифр.

Попри нищівну критику з боку губернатора, столиця визнає економічні досягнення мера Черкас

Попри нищівну критику з боку губернатора, столиця визнає економічні досягнення мера Черкас

Цікавим для черкащан у журналі з-поміж великої кількості матеріалів є інтерв’ю з губернатором Сергієм Тулубом і мером Черкас Сергієм Одаричем. Увагу на них укладачі рейтингу зосередили недарма. Адже як вже повідомляв «Прочерк», Сергій Тулуб став переможцем у номінації «Ефективне управління регіоном», а Сергій Одарич – у номінації «Краще місто за рівнем економічного розвитку». Обидва політики в інтерв’ю отримали чудову нагоду розповісти про свої досягнення на керівних посадах.

Однак укладачі рейтингу запевняють, що намагались не брати до уваги політичну складову при укладанні рейтингу.

– Ми намагалися бути максимально аполітичними, адже не належимо жодній партії. Як ви бачили, у рейтингу і Схід і Захід України представлені однаково. А загалом, намагалися презентувати цим рейтингом нашу країну в позитивному ракурсі, тож звичайно, звертали увагу на досягнення областей і міст. Інформацію при підготовці рейтингу брали за усі попередні п’ять років у Міністерстві статистики України. Важливо й те, що над укладанням рейтингу працювали не лише представники Української Інвестиційної газети, а й професійні аналітики агентства «Кредит-рейтинг», – розповідає у ексклюзивному інтерв'ю "Прочерку" керівник проекту «ТОП-100» Світлана Подимська.

У свою чергу начальник Головного управління економіки облдержадміністрації Анатолій Костенко повідомив, які райони Черкащини лідирували б, якби рейтинг укладався в межах області.

– Зараз у нас є рейтинги лише за перше півріччя. Передовиками за 58 показниками є Катеринопільський і Городищенський райони. У Катеринополі, зокрема, розвивається елеватор і нині наша область, яка раніше зовсім не виготовляла олії, виходить на передові позиції по її виробництву в державі! Та зазначу, що озвучені райони лідирують в реальному секторі, а якщо взяти в загальному, то лідером в рейтинговій оцінці серед районів є Золотоніський район, наступний – Звенигородський і третій – Катеринопільський, – повідомив Анатолій Костенко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100