Однією з найгостріших проблем сучасної освіти є стан здоров’я учнів, який напряму пов’язаний з якістю харчування.

Регулярне і своєчасне харчування – основа здоров’я і запорука успішності навчання. Адже, крім якості освіти та її доступності, важливо й те, наскільки комфортно дитина почувається у школі. Витримати сучасний темп шкільної програми та засвоїти великий обсяг інформації, яку кожного дня отримують учні, – неможливо без нормального харчування.

Народний депутат Богдан Губський, який успішно реалізує на Черкащині цілий ряд своїх освітніх програм, серед яких – «Школа майбутнього» та «Розумна дитина», вважає питання шкільного харчування одним з найбільш важливих. Постійні звернення батьків та спілкування з вчителями дало можливість парламентарію добре вивчити питання організації харчування в школах Черкащини, і підготувати відповідні зміни до Постанови Кабінету Міністрів.

– Сьогодні діє Постанова Кабінету Міністрів, яка регламентує харчування учнів у школах, але вона, на жаль, не виконується. У кращому випадку харчуються учні 1-4-х класів і то за кілька гривень на день, – коментує проблему народний депутат України Богдан Губський. – Тож місцева влада змушена звертатися за допомогою до батьків, які зазвичай доплачують за харчування для своєї дитини. Це неправильно. Тому я, як народний депутат, звернувся до Кабінету Міністрів з проханням внести відповідні зміни для того, щоб забезпечити безкоштовне харчування учнів на суму від 30 до 50 гривень на день. Це стосується всіх учнів – від першого до одинадцятого класу. І як народний депутат я докладатиму всіх зусиль, аби цей документ був прийнятий Урядом.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Василь 30.05.2012 22:30
........... ........... так любить роздавати подарунки за наш з вами рахунок... вже вкотре спостерігаю - держава повинна, держава то сьо... хоч би якись законопроект пролобіював, якщо вже така справа. Благо є в ВР ..............лоббі. Одне пустопорожнє бла-бла :-*

................................муку роздають.. :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Кінь 30.05.2012 10:48
Бодю на ПЕЗИДЕНТА!!! (с. Домантове)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100