До працівників Смілянського міськвідділу міліції почали надходити повідомлення від місцевих жителів, особливо від громадян пенсійного віку, про шахрайські дії. Пенсіонери пояснювали правоохоронцям, що невідома жінка, обманюючи їх, привласнювала собі їхні заощадження, які зберігалися вдома.

Експерти-криміналісти провели ряд досліджень і встановили, що один із вилучених слідів пальця руки, який було виявлено під час проведення огляду місця події, має схожість із відбитками пальців рук 27-річної жительки селища Олександрівка Кіровоградської області. Міліціонери встановили адресу проживання цієї особи. Коли до неї прибули правоохоронці, молода жінка була вдома разом із сім'єю. Коли побачила на порозі будинку людей у пагонах, занервувала.

Співробітники карного розшуку затримали підозрювану та доставили до Смілянського міськвідділу міліції. Остання у скоєному зізналася. Затримана пояснила, що до вчинення злочину її підштовхнуло безгрошів’я. Місцевість для легкого заробітку вибирала випадково. До Сміли вона їздила попутним транспортом та після вдало проведеного злочинного діяння поверталася додому. Зловмисниця ходила випадковими вулицями, де розташовані приватні будинки та розпитувала, де живуть самотні пенсіонери. Представлялася соціальним працівником, розповідала літнім людям про грошові реформи та, обіцяючи допомогти, видурювала в них гроші.

Згідно матеріалів слідства, встановлено, що жінка з Кіровоградщини ошукала смілянських пенсіонерів на суму більше, ніж 10000 гривень.

Наразі за трьома фактами шахрайських дій Смілянським міськвідділом міліції порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 КК України (Шахрайство). Зловмисниці обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. За протиправне  діяння передбачене покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів  громадян або громадські  роботи на строк до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Наразі Смілянським міськвідділом міліції проводиться досудове слідство. Міру покарання визначить суд, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100