Сьогодні під стінами Черкаського міськвиконкому відбулася іронічна акція-перформанс стосовно введення нового громадського транспорту в місті. Вже не першу акцію на цю тему організувала команда «Демократичного Альянсу».


Активісти підняли тему подорожчання собівартості проїзду при введенні великих 90-місних автобусів. На їх думку, при подорожчанні проїзду громадський транспорт втратить свою головну функцію і первинну сутність - перевезення малозабезпечених громадян.

Активісти «Демальянсу» показали, що ці громадяни підуть пішки або… поїдуть на велосипедах, скейтах, самокатах і інших транспортних засобах. На акції люди похилого віку каталися на нових транспортних засобах.


–Вартість нового 90-місного автобуса 1 мільйон 100 тисяч гривень. А вартість «Богдану» – 300 тисяч. Тобто один новий автобус коштує як чотири-п’ять «Богданів». Перевізники кажуть, якщо їх змусять за свої гроші закупити нові автобуси, то вони просто фізично не зможуть втримати ціну на проїзд. По-друге, оскільки це будуть великі автобуси, вони ходитимуть з інтервалом не 5-10 хвилин, а 20-30 хвилин. тобто і в спеку, і в дощ будемо чекати автобусів. Крім того, на зупинках будуть черги. Крім того, у технічному паспорті вказується, що ці 90-місні автобуси мають лише 20 сидячих місць. Тобто шансів у людей похилого віку сидіти – мало, – каже член правління черкаського обласного осередку «Демальянсу» Олександр Тарасенко.


Команда «Демальянсу» також спробувала передати міському голові Черкас зразок майбутнього транспортного засобу черкащан – велосипед. Активісти залишилися чекати секретаря міськради Віктора Горкуна, якому і повинні були передати велосипед, на якому в юнацькі роки каталась дитина одного з активістів.

реклама

Коментарі  

 
0 #12 Оксана Колісник 31.05.2012 15:28
Цитую Конюх_з_Жашкова :
на американские деньги и я б дурака валял)) Гончар тунеядец
Ви спробуйте ті гроші американські чи якісь там отримати. До речі, для "конюхів", звідтам полюбляють давати гроші на екологічні проекти, чи там із захисту тварин. Вперед "туніядничати". А потім нам напишете як Вам це вдалося.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 Чайник 31.05.2012 14:45
Цитую Конюх_з_Жашкова :
на американские деньги и я б дурака валял)) Гончар тунеядец

А при чому тут американські гроші?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 Василь 31.05.2012 10:31
це взагалі якась недолуга спроба прославитись перед виборами. Може якись багач візьме на олівець
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #9 кактус 31.05.2012 09:04
звідки гроші на акції? Кому це потрібно?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 Олег 31.05.2012 00:34
Це швидше флешмоб, а не акція!!!
А я за зміну нинішніх маршруток з місткістю до 45 місць, коли на зупинці стоять по 4-5 маршруток і ще 2, як мінімум, стоять посеред дороги і чекають коли звільниться місце.
Я так і не зрозумів із заяви активістів, яка логічна причина збільшення ціни для 90-містних маршруток на їхню думку, якщо вони будуть їздити на газі, будуть відповідно вдвічі рідше ходити?
Апелюють, що чекати довго - але громадський транспорт не таксі. Людям похилого віку не буде де сидіти - ну це буде залежати від вихованості 20 сидячих людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Микола 30.05.2012 22:37
Дятьченко Виталий не добра людина!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Микола 30.05.2012 22:36
Дятьченко Виталій ... 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 asz 30.05.2012 22:13
Эти деб.........."Богданы" нужно вообще помнимать .......: в автобусе укачивает, тормозит со скрипом и все вперёд падают кто стоит. Такое г**** слепили. Позор отечественного производства! Неужели так сложно сделать НОРМАЛЬНЫЙ автобус, а не этот кусок г****?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Ужасть 30.05.2012 21:55
у технічному паспорті вказується, що ці 90-місні автобуси мають лише 20 сидячих місць. Тобто шансів у людей похилого віку сидіти – мало, – каже член правління черкаського обласного осередку «Демальянсу» Олександр Тарасенко.
----
я не понимаю, кто вумный а кто разумный. Если французы, немцы, голандцы, датчане неущербно ездят на этих автобусах и чувствуют себя людьми, то этот товарищ утверждает, что если француза или немца пересадит на "Эталон" которые постоянно сгорают вщент...они просто умрут от счастья??? "Прочерк" перед тем какотрабатывать деньги местных типа перевозчиков, дайте сравнительные характеристики наших автобусов и соответсвие их европейским стандартам перевозок. Извините, приходится ездить в "Эталонах" у водителя перед панелью висят провода, у "Богдана" ( а это базовая модель маленького японского грузовика, подобие росийской Газели, панель на 40см. уже ширины автобуса, нет МЕТАЛИЧЕСКОГО переднего и заднего бампера, защищающего людей при столконовении
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Конюх_з_Жашкова 30.05.2012 21:52
на американские деньги и я б дурака валял)) Гончар тунеядец
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100