реклама
Sucurity Police

реклама

Голова ОДА Роман Боднар прокоментував чутливу тему щодо реорганізації малокомплектних шкіл у Тернівській ОТГ Смілянського району.

Тернівська школа


Рішення про реорганізацію нещодавно ухвалила Тернівська сільська рада. Наразі в ОТГ 4 школи, у трьох школах І-ІІ ступенів по 50 учнів, 1 школа І-ІІІ ступенів – Тернівська, де 117 учнів. У громаді вирішили реорганізувати малокомплектні школи у початкові та зробили їх філіями опорної Тернівської школи. Тоді у цій школі буде понад 200 учнів, і вона матиме можливість претендувати на різні субвенції як опорний заклад.

«Це правильне рішення, яке дозволить підвищити якість надання освітніх послуг, що і є найголовнішим», – вважає Роман Боднар.

Натомість, у селах ОТГ цим рішенням незадоволені. На думку багатьох селян, економія коштів недоцільна, коли на іншій шальці терезів – інтереси дітей, котрим тепер доведеться добиратися до шкіл в інші села.

«Не буду озвучувати конкретний заклад, але є випадки, коли в школі працюють "сімейні підряди", викладаючи по 4-5 предметів та маючи в близьких родичах директорів. Тому прошу батьків школярів не вестися на спекуляції, а потурбуватися про якість освіти дітей. Важливо, що підвезення учнів до опорної школи забезпечить громада», – наголосив Роман Боднар.

Він також наголосив, що головною метою реорганізації є не економія коштів, а поліпшення якості освіти: діти вчитимуться в опорній школі, на яку постійно виділяються субвенції, там будуть кращі оснащення, обладнання, рівень педагогічних працівників.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #2 Ободовська Ольга Григорів 29.05.2020 22:12
:lol: :eek: Соромно, пане голово, переказувати чужі плітки, та ще й на такій посаді.Ми навіть знаємо, чиї це слова. Просимо вказувати джерело інформації та автора статті. Анонімно можна багато чого придумати.Ця гнила реклама у нас не проходить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Наталка 29.05.2020 17:48
Пане Боднар , а може б ви приїхали на місце і розглянули це питання , а не слухали дзвін тільки однієї дзвіниці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100