До чергової частини Канівського міськвідділу міліції звернулася сільський голова села Мартинівка Канівського району та повідомила про крадіжку в нічний час ікон та іншого майна із сільської церкви.

До поля зору міліціонерів потрапила група молодих чоловіків, які мешкали в сусідньому районі та не мали постійного місця роботи. Працівники міліції детально перевірили отриману інформацію і, коли було встановлено особи молодиків та місце їх проживання, вжили заходів щодо їх затримання.

Затримані розповіли, що в Канівсьому районі були проїздом. Коли нічної пори поверталися додому, на околиці одного із сіл району помітили стару церкву. Сподіваючись знайти велику кількість старовинних ікон, чоловіки наважились на крадіжку. Зловмисники вибили вікно та проникли до приміщення церкви. Брали все, що потрапляло до рук. Потім вони сіли в автомобіль та зникли з місця пригоди. Більш цінні ікони чоловіки швидко розпродали, а екземпляри, які не мали жодної історичної цінності, – викинули. Але, як виявилось в подальшому, крадіжка з сільської церкви була не єдиним злочином, до якого були причетні затримані.

Молодики розповіли, що вже протягом тривалого часу вчиняють крадіжки із складських приміщень в селах сусідніх районів. Організував злочинне групування 30-річний раніше судимий житель міста Городище. Чоловік сам обирав об’єкти та брав безпосередню участь у скоєнні злочинів. Чоловік розповідав, що до вчинення крадіжок його спонукало безгрошів’я і саме злочинним шляхом він вирішив покращити своє матеріальне становище. Його ідею підтримали менші за віком друзі. Четверо товаришів, які добре знали місцевість району та області, їздили на автомобілі та навмання обирали об’єкти. Злочини вчиняли лише вночі.

Наразі за фактом крадіжки церковних образів, канівськими правоохоронцями порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Стосовно зловмисників обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою, інформує прес-служба обласної міліції. Правоохоронці продовжують проводити оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення причетності зловмисників до вчинення інших тяжких злочинів та виявлення всіх осіб, які можуть бути причетними до діяльності угруповування на всій території області та за її межами.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100