реклама

реклама

Підстав розривати договір на вивезення великогабаритних та ремонтних відходів черкаський міськвиконком не має. Члени комітету, які проголосували "за" таке рішення, пішли шляхом депутатського корпусу, який у кінці минулого року проголосував за скасування договору. Так твердять у "Новій якості".

18c0f938-f594-447b-b842-4b44d5183c96

Нагадаємо, 28 травня, Господарський суд відмовив у позові виконавчому комітету Черкаської міської ради про розірвання договору на послугу з вивезення негабариту.

Виконком вимагав розірвати договір на надання послуг з вивезення великогабаритних та ремонтних відходів з ТОВ "Управлінська компанія "Нова Якість "Благоустрій" з ініціативи депутата Олександра Радуцького.

- Скасувати чинний договір виконавчий комітет не має підстав. Компанія справно виконує передбачені документом умови. Виконком удруге наступає на ті ж граблі. Ухвалення подібного рішення через кілька днів після скасування аналогічного лише вказує на популістичність дій представників органу місцевого самоврядування, - говорить адвокат Максим Підгорний. – Ми однозначно підемо до суду з позовом про скасування сьогоднішнього рішення виконкому про припинення дії договору з 1 вересня.

Він також наголошує, що відсутність індивідуальних договорів, до чого власне апелював секретар міськради Ярослав Нищик, не є причиною для розірвання договору.

- Усі коментарі юристів, представників влади та черкащан, які апелюють до відсутності індивідуального договору на вивезення негабариту, незаконність діяльності компанії мають виключно маніпулятивний характер. Наголошую: законодавець зобов’язує саме споживача укласти договір з компанією-надавачем послуги, яка була визначена конкурсним шляхом. Якщо він не звернувся у абонентський відділ для цього, то це не звільняє його від сплати за послугу з вивезення негабариту, - говорить Максим Підгорний.

“Нова якість “Благоустрій” твердить, що має усі підтверджуючі документи, зокрема й об'єми вивезених відходів за кожен місяць надання послуг. Компанія за рік роботи виконала частину умов інвестиційного договору, збільшила на понад сотню кількість майданчиків для вивезення негабариту, частоту вивезення сміття,  встановила металеві контейнери для зручності містян тощо.

До всього, як зауважують у "Новій якості", законність послуги підтвердило й Міністерство розвитку громад та територій України. Як йдеться у листі від управління благоустрою територій, конкурс у Черкасах був проведений законно, послугу поводження з відходами можуть надавати кілька компаній. Великогабаритні та ремонтні відходи у складі побутових мають збиратися окремо від інших видів. У роз’ясненнях профільного Міністерства йдеться і про тариф: він визначається окремо за кожною послугою поводження з побутовими відходами та за видами побутових відходів (тверді, великогабаритні, ремонтні, рідкі, небезпечні). Вартість поводження з побутовими відходами є сумою тарифів на послуги з вивезення, перероблення та захоронення відходів.

- Наша компанія вже пів року заявляє, що готова взяти на себе витрати за дітей до 6 років за вивезення негабариту, коли обранці проголосують відповідну програму та компенсують кошти за пільговиків. Ми вже кілька місяців, як подали пропозицію на зменшення тарифу на 1 гривню. Однак виконком не спішить ухвалювати подібні рішення і нині займається ні чим іншим, як популізмом, - говорить засновник групи компаній "Нова якість" Андрій Бортник. -  Тим часом всі мовчать про конкурс на вивезення ТПВ. Ця послуга обходиться черкащанам удвічі дорожче, аніж негабарит. Замість проведення конкурсу владці просто продовжили з порушенням закону договір із "Черкаською службою чистоти".

Андрій Бортник неодноразово пояснював: вартість поводження із побутовими відходами у місті можна врегулювати саме за рахунок зниження ціни на вивезення твердих побутових відходів.

- Неодноразово, і на сесії міської ради зокрема, заявляв, "Нова якість "Благоустрій" готова взяти участь у конкурсі на вивезення твердих побутових із пропозицією ціни нижчою, аніж черкащани сплачують зараз. Бо нинішній тариф на вивезення ТПВ - завищений. Ця послуга не потребує значного залучення техніки та робітників, на відміну від поводження з негабаритом, - зауважує Андрій Бортник. - Наша компанія готова надавати обидві послуги, у такому разі вивезення ТПВ та негабариту сумарно коштуватиме мешканцям близько 24-25 гривень. Нині ж це вартість лише вивезення твердих побутових, якими опікується "Черкаська служба чистоти".


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+11 #8 Заріцька . С. 03.06.2020 12:32
Великогабаритне сміття в середньостатист ичній сімї зявляється раз на 2-5 років ! Чому черкащани мають платити щомісяця за повітря???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 стабилизец 03.06.2020 09:25
да ради бога. в составе услуги по вывозу обычного мусора. до укрепления самосознания хитро... аборигенов. но с прозрачным обоснованным ценообразование м а не через десяток схем-прокладок-паразитов. тогда бы на эти копейки никто и внимания не обращал.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #6 Звичайний 02.06.2020 20:40
Послуга "...здійснюється за індивідуальним замовленням споживача для задоволення його особистих потреб."Закон "Про захист прав споживачів" (ст1 п17).Тобто має бути договір інакше виконавець може щонеділі фарбувати коридор або мити вікна будинку і вимагати за це гроші.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #5 Любов Майборода 02.06.2020 20:21
В Європі люди не виносять поночі мотлох на смітники, не загажують прибережні зони, не обписують ліфти в багатоповерхівк ах. Всі коментарі носять емоційний характер. Чому немає Бортнику альтернативи??? Не тому, що Бортник - поганий, а тому що поки що немає кращих! Знищимо "Нову якість " - взагалі нічого не буде прибиратись. ОСББ створено лише у 30% багатоповерхіво к, а інші будинки залишаться з купами сміття у дворах. Забули що було 2 роки тому???!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 Факт 02.06.2020 19:54
листом від Міністерство розвитку громад та територій України, пан Бортник может подтереть себе одно место. Никакой юридической силы оно не имеет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #3 Чемерис 02.06.2020 16:09
Рецепт для влади, як виправити ситуацію із цією гідрою, що стоїть поперек горла усьому місту- начальник інспекції ...  Станіслав, складає акти із приписами про безлад на одороблах-майданчиках НЯ по усьому місту-там дійсно неділями не вивозиться сміття, що є поводом для розриву договорів, ніякий суд не стане на сторону монстра-вампіра, було б тікі дійсне бажання у влади, а не передвиборний піар
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 ЗЮ 02.06.2020 15:58
Схема доволі проста. Приніс відходи габаритні. Тобі зважити. Заплатив. То і йди далі. Якщо не приніс-не плати. Все чітко функціонує давно. Не треба знову відкривати ніщо. Вся гейропа так робить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #1 Черкаси ще Європа 02.06.2020 14:56
А в Европах в каждой гемайнде есть свой "хоздвор" с чотким графиком работы. И туда в это указанное время, каждый её житель может привезти и утилизировать всё что он хочет, заплатив за это по таксе веса или вида утилизируемого. Потом ему покажут, в какой контейнер по видам отходов всё побросать. И фсё! А тут "формула Бортника, формула Бортника!".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100