Рейтингове агентство «Кредит-рейтинг» (Київ) підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Черкас на рівні UABBB. Прогноз за рейтингом – стабільний. Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

За словами директора департаменту економіки та розвитку Черкаського міськвиконкому Ірини Удод, уже протягом п’яти років у Черкаської міської ради цей прогноз залишається на одному рівні – «стабільний».

– Рейтинг UABBB було присвоєно Черкасам у липні 2007 року, – говорить Ірина Удод. – Організація з таким показником характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками.

Ірина Удод розповіла, що високий рівень кредитного рейтингу збільшує шанси міста залучити кредитні ресурси, співпрацювати із міжнародними банками й інвесторами. 

Черкаська міська рада одна з перших в Україні почала співпрацювати з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) й отримала довгостроковий кредит для модернізації мереж теплопостачання.

Також міська влада торік випустила облігації на 60 млн. грн. для капітального ремонту черкаських доріг.

При визначенні кредитного рейтингу регіону (муніципалітету) проводиться незалежна оцінка його діяльності. Зокрема оцінюються:

– рівень соціально-економічного розвитку (показники, що дають можливість оцінити здатність зазначеного регіону (муніципалітету) формувати ресурсну базу для розрахунків за своїми зобов’язаннями: демографічна ситуація й трудові ресурси, виробнича й невиробнича сфери, інвестиційна активність і зовнішньоекономічна діяльність);

– фінансовий стан (надходження в місцевий бюджет і витрати на реалізацію програм і заходів, передбачених місцевою радою, аналіз їхньої структури, динаміки й збалансованості, фактори, які можуть призвести до виникнення дисбалансу між доходами та витратами муніципального господарства);

– боргові зобов’язання, зокрема обсяг, динаміка та структура боргу, а також боргове навантаження на місцевий бюджет із погляду обслуговування зобов’язань і їх погашення;

– наявна в розпорядженні комунальна власність, а також якість системи обліку й управління об’єктами комунальної власності;

– існуюча система управління, а також політична ситуація в регіоні та рівень консолідації різних галузей влади;

– плани й перспективи подальшого розвитку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100