Все більше черкаських підприємств встановлюють дров’яні котли, що сприяє пожвавленню попиту на паливні дрова, розповів головний інженер ДП «Черкаське лісове господарство» Володимир Божко. Серед найактивніших споживачів – санаторій «Мошногір’я», обласна лікарня, ЧПК та інші. Попит населення на дрова залишається стабільним. Лісництва розташовані у сільській місцевості і традиційно забезпечують жителів паливом.

Дрова паливні в структурі головного користування не перевищують 4%. Однак успішна реалізація цієї продукції впливає на середню реалізаційну ціну одного кубометра деревини в лісгоспі і є однією зі складових економічної стабільності підприємства.

Нині перспективним напрямом є виробництво тріски, яку використовують у спеціальних опалювальних системах. Таку систему встановили в обласній лікарні. І в Черкаському лісгоспі планують запровадити виробництво тріски. Сировиною для цього стануть порубочні залишки на лісосіках. «Це б допомогло нам вирішити проблему реалізації низькосортної деревини», – говорить Володимир Божко. Однак, щоб розпочати виробництво, треба придбати доволі вартісні спеціальні установки, які рубають тріску.

Черкаський лісгосп уже розпочав переговори із підприємствами, які зацікавленні у закупівлі тріски або сировини для її виробництва. Про це інформує Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #1 Дядя Вася 04.06.2012 11:43
Колись вам чорти під казани ті дрова підкладатимуть за те, що ви зробили з міста.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100