реклама

реклама

Колектив Іркліївського професійного аграрного ліцею під час сьогоднішніх зборів одноголосно ухвалив рішення про приєднання до Черкаського державного бізнес-коледжу.

Рукостискання

В.о. директора ліцею Олександр Карабін і директор бізнес-коледжу Олег Куклін підписали декларацію про наміри об’єднати два навчальні заклади в один.

– Я переконаний, що від такого об’єднання виграють усі: і коледж, і ліцей, і Черкащина загалом, – наголосив Олег Володимирович. – По-перше, це буде навчальний заклад, у якому відбуватиметься підготовка фахівців усіх освітніх рівнів: від робітничих спеціальностей до магістрів (останніх у наших стінах уже сьогодні готують за сприяння Київського національного університету технологій та дизайну). Це, зокрема, дасть можливість молодій людині, яка цього бажатиме і матиме для цього здібності, легше підніматися освітніми сходами.

Доповiдь

– По-друге, – продовжує Олег Куклін, – сьогодні на Черкащині виділено два головних пріоритетних напрямки розвитку: ІТ-технології і аграрна сфера. Фахівців ІТ, менеджерів ми вже готуємо, і тепер маємо можливість навчати фахівців аграрного напрямку. Філософія нашого закладу така: готувати не космонавтів чи дипломатів, а фахівців, які реально потрібні сьогодні нашому регіону. По-третє, бізнес-коледж активно розвиває міжнародну співпрацю з європейськими та американськими вишами. Зокрема, за програмою академічної мобільності «Еразмус+» наші викладачі і студенти проходять стажування у Вищій школі менеджменту інформаційних систем (місто Рига, Латвія). Було б добре доєднати до цієї співпраці ще й професійний напрямок.

Голосування

Трудовий колектив іркліївського ліцею проголосував за об’єднання з бізнес-коледжем одноголосно

За словами Олега Кукліна, після приєднання до бізнес-коледжу ліцей може стати Іркліївським аграрним відділенням цього закладу, а згодом – Іркліївським фаховим коледжем.

Приєднання до бізнес-коледжу може відкрити для іркліївського ліцею нові можливості. Ще два роки тому цей заклад перебував у стані занепаду: кількість учнів постійно знижувалася, матеріальна база старіла, педагогічний колектив шукав ефективного керівника. Таким керівником і став черкаський учитель і громадський діяч Олександр Карабін.

Лiцей

Іркліївський аграрний ліцей

Багатьом черкасцям добре відома ця непересічна особистість. Історик за спеціальністю, аспірант Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, очільник міської організації УНСО, він не раз організовував заходи задля підготовки юнаків до захисту Вітчизни, військово-патріотичні вишколи. Відоме й захоплення Олександра створенням оригінальних моделей військової техніки. Не дивно, що, очоливши восени 2018 року іркліївський ліцей, цей активний, розумний і доброзичливий молодий чоловік швидко знайшов спільну мову і з учнями, і з педагогічним колективом закладу, і з жителями Іркліївської ОТГ загалом.

– Наш ліцей – це 61 працівник, це можливість для наших дітей здобути перспективну професію, яка дасть змогу заробити собі на життя, – каже депутат сільської ради ОТГ Олександр Лисенко. – Нам пощастило, що ліцей очолив такий енергійний чоловік як Олександр Юрійович. Сьогодні він ініціює приєднання закладу до Черкаського бізнес-коледжу. Ми віримо йому, тому сприймаємо і його вибір. Тим паче, що директор бізнес-коледжу обіцяє зберегти структуру закладу і всі робочі місця.

Депутат

Олександр Лисенко обіцяє проконтролювати, щоб у бізнес-коледжі дотрималися своїх обіцянок

В Іркліївському професійному ліцеї тривалий час готували механізаторів і кухарів (на базі 9 і 11 класів). Проте, через застарілу матеріальну базу учні не могли в повну силу відточувати свої навички на практиці. Олександрові Юрійовичу вдалося організувати ремонт сільськогосподарської техніки, і вже цьогоріч 13 гектарів поля, яке має ліцей, учні під керівництвом майстрів самотужки розорали і засіяли соєю. «Тож матимемо прибуток», – із гордістю каже керівник закладу.

Починаючи з минулого навчального року в іркліївському ліцеї відкрили нову спеціальність – зварювальника (на базі 11 класу), фахівця як з електричної, так і з газової зварки. У планах Карабіна – підготовка також рибоводів, адже в Ірклієві діють два риборозплідні господарства. Там учні могли б проходити практику а згодом – і влаштовуватися на роботу. В останні роки за кошти, виділені державою, в ліцеї закупили сучасний комп’ютерний клас, створили ліцензовану лабораторію зварювальних робіт. Крім того, при ліцеї діють курси з підготовки автоводіїв.

– Але при всьому цьому в нашому закладі навчається лише 260 учнів – це один із невеличких закладів такого профілю на Черкащині, – зазначає Олександр Карабін. – Це ставить під загрозу подальше існування ліцею, адже в Міністерстві освіти і науки планують маленькі навчальні заклади закрити. Майбутнє – за великими закладами. Тож ми вирішили приєднатися до Черкаського бізнес-коледжу. Це дозволить створити в області справді унікальний навчальний заклад, де готуватимуть фахівців усіх освітніх рівнів.

Олег Куклін каже, що бізнес-коледжу давно бракувало у своїй структурі ліцею, проте саме іркліївський ліцей зацікавив його тим, що тут спромоглися зберегти як викладацький склад, так і підтримати в доброму стані матеріальну базу: техніку, навчальні корпуси, гуртожиток.

– Коли я подивився на ліцей, то зрозумів, що він – живий, люди тут хочуть працювати і розвиватися далі. Треба дати їм можливість це робити, – переконаний Олег Куклін.

Пiдписання

Керівники Іркліївського аграрного ліцею і Черкаського бізнес-коледжу підписали декларацію про намір об’єднати два заклади

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Мавр 20.06.2020 10:20
Кукліна -ректором в ЧНУ!
Треба спасати вуз!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 ЗЮ 20.06.2020 06:20
Знову розпил. Кому потрібні випускники коледжу?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Жить станет веселее. 19.06.2020 21:04
Станут больше… земель за-а… много, ну… я не знаю даже как сказать… засеивать больше земель… а-а-а вот, овощи там, рожь — вот это всё.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100