реклама

реклама

Цими вихідними біля Черкаського міськвиконкому встановили 4 вертикальні клумби, засаджені петуніями. Цвістимуть квіти в центрі міста до жовтня.

Як розповів «Прочерку» ініціатор озеленення, керівник Черкаського садового центру «Сад мрій» Сергій Ткаченко, такі клумби сьогодні є дуже популярними в західних країнах.

Клумба виготовлена із каркасу, який зсередини обгорнутий сіткою та спеціальною тканиною спанбондом. Останній використовують в садівництві для утеплення.

Загалом вертикальний квітник разом із фундаментом та землею важить близько 300 кг. В одній клумбі – 2-3 куби землі.


Поливають клумбу згори до тих пір, доки не зволожаться найнижчі шари ґрунту.


– Коли встановлювали клумби, люди із вікон маршруток виглядали, фотографувалися поряд. Зараз, коли приходять зробити фото на згадку, часто спираються на клумбу, ламаючи квітки. Деякі взагалі поцупили. Тепер доведеться досаджувати. Із цим нічого не вдієш: у людей не вистачає коштів придбати квітку, от вони й прихоплюють її з собою, – говорить Сергій Володимирович.

Тепер Сергій Ткаченко має намір вдосконалити клумби, щоб вони були підйомними, оскільки встановлювати ці чотири довелося з допомогою крану.

Фото Сергія Ткаченка із соціальної мережі «Фейсбук»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #3 Оксана Колісник 07.06.2012 09:34
І минулого року стояли - дійсно гарно! А щодо креативу, так одні мої знайомі за цим методом картоплю молоду на балконі вирощували. береш ото мішок з-під селітри, напихаєш у нього землю. З боків прорізаєш, затовкуєш по картоплині. У прорізи ж поливаєш. А потім урочисто витягаєш з поверху у двір та витрушуєш. Маєш молодої картоплі, щоб прийняти гостей! Смачного і красивого!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Ужасть 06.06.2012 22:33
В Черкассах появился креатив...и креатив положительного... Понимаем что много обездоленных пенсионеров (кстати обездоленных их комунистическим и вождями разворовавшими Сбербанк с их сбережениями) и местными патриотическими ................, живущими по принципу: тут у самих неприятностей хоть отбавляй, так еще сосед машину в лотерею выиграл.. Поэтому поддерживаю молодежь, креативных людей... не обращайте внимания, уважайте и старайтесь подерджать старшее поколение... но идите вперед. Мы ВАС поддержим!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Тарас 06.06.2012 18:32
Красиво
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100