реклама

реклама

Прокуратурою міста Умані проведено перевірку за фактом проведення занять проповідником із «сектантської» церкви в пришкільному таборі, який діє на базі однієї із ЗОШ І-ІІІ ступенів міста Умані. Встановлено, що на базі вказаного табору діє гурток з християнської етики який передбачений програмою.

З’ясовано, що керівник зазначеного гуртка без попередження відділу освіти, запросила для допомоги в проведенні розважальної програми громадянина, який займається підприємницькою діяльністю та є волонтером однієї із християнських організацій і прихожанином «бабтистської» церкви, що є грубим порушенням вимог статті 17 Закону України «Про загальну середню освіту», яка передбачає заборону у загальноосвітніх закладах утворення і діяльність організаційних структур політичних партій, релігійних організацій і воєнізованих формувань, а також, примусове залучення учнів (вихованців) загальноосвітніх закладів до вступу в будь-які об’єднання громадян, релігійні організації і воєнізовані формування. Крім того, зазначена навчальна програма «Основи християнської етики» передбачає добровільний вибір предмету батьками та учнями і написання для цього відповідної заяви.

Таким чином, з вини начальника пришкільного табору, заступника з виховної роботи та керівника гуртка допущено порушення вищезгаданих норм законодавства.

За результатами перевірки прокуратурою міста Умані внесено подання Уманському міському голові про усунення порушень законодавства та поставлено вимогу щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності винних осіб. Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 Оксана Колісник 15.06.2012 09:45
Цитую Тетяна:
Кожна освічена людина знає, що бабтизм — це один із напрямків християнської віри...бабтисти...Особисто мені всеодно бабтистська церква...
Це пишеться, як "баптизм", "баптисти", "баптистська". Щодо решти, то школа у нас ще й досі відділена від Церкви. У самій проповіді нічого крамольного немає, але правила треба дотримуватися. Бо ж невідомо, сповідники яких напрямків Християнства, або й нехристиянських релігій віддають своїх дітей до пришкільного табору. Чи повинна аж уже тут втрутитися прокуратура, чи просто достатньо відділам освіти слідкувати за планами виховної роботи... Думаю реакції освітянського керівництва було б достатньо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Тетяна 14.06.2012 21:18
До речі, закон забороняє депутатам займатись підприємницькою діяльністю, а також посадовим і службовим особам органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Шкода, що прокуратурі бульш нічим зайнятись як проповідників притягувати до відповідальност і за те, що вони намагаються прищепити дітям хоч частинку світлого, доброго, духовного - одним словом Божого
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Тетяна 14.06.2012 21:12
Кожна освічена людина знає, що бабтизм — це один із напрямків християнської віри, причому один з найлояльніших та адекватних, бабтисти ведуть пристойний спосіб життя, який багатьом сімям мав би стати прикладом. Чому ви не вважаєте сектанським вчення православних проповідників. Особисто мені всеодно бабтистська церква чи православна, в церкву я йду до Бога, чому прокуратура не проводить перевірки, коли молодь спивається, вживає наркотики, займається сексом в шкільному віці, а коли послухали проповідь та Боже слово — то це вже жесть — знайшли правопорушника.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Оксана Колісник 07.06.2012 08:59
А слово "баБтистської" так і написане. через "Б"? Це у відділі освіти чи в прокуратурі такі грамотії? І чому вжите тут визначення "сектантська"? У нас всі віросповідання рівні, якщо вони практикуються в межах чинного законодавства.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100