реклама

реклама

І творчий фестиваль журналістів «Умань - MEDIA - Майстер» - відбувся! Відтепер в Умані є свій конкурс для медіа-митців – журналістів, які пишуть літопис сьогоднішнього дня в газетах, на радіо, телебаченні, інтернет-платформах.

Понад 50 журналістів, 15 редакцій з Умані, Жашкова, Монастирища, Тального, Сміли і Черкас надіслали більш як 150 робіт для участі у конкурсній програмі. Поряд з фаховими ЗМІ активно взяли участь в конкурсі студентські газети, інтернет-сайти, авторські колективи.

Ініціаторами фестивалю став колектив КП «Телекомпанії Умань», ідею підтримав міський голова Юрій Бодров,а головним спонсором заходу став депутат обласної ради – Андрій Крохмаль.


Спочатку фестиваль задумувався, як міський, та ідея об’єднання журналістської братії, показ своїх фахових досягнень, високої якості створених матеріалів і їх надзвичайної важливості для громад тих місць де ми живемо, перетворили захід у регіональний. Адже журналістам на місцях – не в столиці, не у великих містах, доводиться щодня виконувати клопітку роботу по висвітленню життя місцевих громад і простих людей – їх роботи, радості, турбот і проблем. І все це в умовах маленьких зарплат, жорсткого адміністрування, боротьби за виживання ЗМІ, регіональні журналісти роблять доволі  якісно.

Про це сказали всі члени журі фестивалю, які оцінювали надані на конкурс роботи – найперше з точки зору персічних громадян: читачів, глядачів, слухачів.

Важливо, що пам’ятні знаки лауреатів фестивалю – отримали всі учасники заходу, а переможцями в своїх номінація стали:  Пилипенко Євген  газета  «Уманська зоря»,  Гондарук Жанна ТРК «Жасмін» м. Жашків,  Горущенко Лариса  газета  «Колос Тальнівщини», Гріненко Анна ТРК «Сміла-ТВ», авторський колектив Агротехнічний коледж УНУС, Осьмачко Віталій та Салтиков Олег ТРК «Сміла-TV»,  Олександр Солоп «Телекомпанія Умань», Драчук Світлана тижневик «Алекс» м. Монастирище, Захарченко Надія  «Телекомпанія Умань», Гамалиця Володимир, Ігор Соболенко, газета «Студентський калейдоскоп» УДПУ, Лагутін Семен – журналіст редакції радіомовлення Умані та району, Ткач Олександра газета «Іллічівець-Умань».

Дипломи фестивалю і пам’ятні знаки отримали редакції теле- і радіомовлення ОДТРК «РОСЬ». Головну  нагороду фестивалю в номінації «Метр», за особливий внесок в розвиток місцевої журналістики, отримав Андрій Поліщук – редактор газети «Колос Тальнівщини», який відав журналістиці понад 40 років свого життя.

А ось номінація «Герой інтернету»  цього року залишилася без переможця. У зв’язку з численними порушеннями умов інтернет-голосування,  їх підсумки було анульовано.

Та це не затьмарило свята. І по закінченню урочистої церемонії нагородження,  директор КП «Телекомпанія Умань», голова оргкомітету фестивалю Олександр Солоп оголосив про початок підготовки до фестивалю «Умань-медіа майстер 2013». Розпочато роботу над символом, логотипом фестивалю, його лозунгом.

Про це інформують організатори.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Ирина 07.08.2012 13:48
Кулинеев - герой Интернета!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Крук 07.06.2012 14:56
"Важливо, що пам’ятні знаки лауреатів фестивалю – отримали всі учасники заходу" - як же тут не подаруєш, дивно, що 150 конкурсних робіт не були за задану тему.... наприклад: "Вирішальний вклад Андрія Крохмаля в розвиток інфраструктури Уманської зони(не тюрми)", або ж: "Хто як не Крохмаль гідний представляти інтереси громади у ВР"......
Креативщики могли б написати про: "Вирішальне значення теоретики рукопашного бою у веденні внутріпартійних дискусій" :-) і т.д і т.п..... тут писати можна не тільки до «Умань-медіа майстер 2013», а й до «Умань-медіа майстер 2017» (часу наступних виборів до ВР).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100