реклама
Sucurity Police

реклама

Вже не один рік в місті Черкаси є не вирішеним питання щодо права власності на світлофори міста. Ці об’єкти перебувають на балансі  Державного підприємства Міністерства внутрішніх справ «Черкаси-Інформ-Ресурси» і є державною власністю. Головним розпорядником цього майна є Міністерство внутрішніх справ України. Минулого року Черкаською міською радою самовільно, без узгодження з державними структурами та без усіляких на то правових підстав було проведено відкриті торги, переможцем яких стало ПП «Геобудсервіс Плюс». Після проведення торгів, депутати Черкаської міської ради звернулись до МВС України з проханням передачі світлофорів з державної власності на баланс комунального підприємства Черкаської міської ради «Міськсвітло». Міністерством внутрішніх справ надало депутатам Черкаської міської ради чітку відповідь, узгоджену з Фондом державного майна у якій докладно роз’яснило порядок передачі даних державних обєктів у комунальну власність. Але міська рада повністю ігноруючи Закон, вимагає негайну безоплатну передачу світлофорів в комунальну власність міста. Міністерство внутрішніх справ в свою чергу не має на це ніяких правових підстав.

У робочому стані світлофори у місті Черкаси останнім часом підтримувалися лише за рахунок Держпідприємства «Черкаси-Інформ-Ресурси» - лише за три місяці поточного року для забезпечення роботи даних об’єктів було витрачено понад 120 тисяч гривень.  На сьогоднішній день Черкаська міська рада не хоче завершити передачу державного майна в комунальну власність законними шляхом, а вимагає їх безоплатну передачу без усіляких на то правових підстав, тим самим штучно створює ситуацію при якій не працюють світлофори і страждають громадяни міста. Оскільки кошти, які передбачені у бюджеті міста на обслуговування світлофорів Держпідприємству МВС України  «Черкаси-Інформ-Ресурси» не надаються, а борги за спожиту енергію перевищили 100 тисяч гривень Державне підприємство було вимушене відімкнути частину світлофорів міста від електроенергії. Міській раді було запропоновано компроміс у вирішенні даного питання – укласти договір оренди на дані об’єкти, але Черкаська міська рада не хоче йти ні на які компроміси, вимагаючи безоплатну передачу, на яку ДП МВС України  «Черкаси-Інформ-Ресурси» не має ніяких правових підстав.

Тож наразі через бездіяльність та небажання Черкаської міської ради дійти спільно-правового рішення у питанні передачі державного майна у комунальну власність у місті створюється аварійно-небезпечна ситуація на автодорогах які залишились без світлофорів. Страждають від цього в першу чергу місцеві жителі -  люди, саме про яких депутати міської ради повинні думати в першу чергу.

Про це інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Світлофор 07.06.2012 09:34
Все давно зрозуміло, бо це тактика Одарича. Спочатку ситуація заганяється в глухий кут. Потім робляться винуватими опоненти, бо вони не розуміють "благих цілей" міськвитонкому, який прикривається незаконними рішеннями міської ради. Потім міськвиконком та міський голова звертається до громади: ось бачте ми про вас дбаємо, а вони не хочуть.І під тиском ситуації, штучно зробленої "нашим" мером, яку підтримує обласна влада та мабудь і прокуратура, опонент здається.
Так буде і цей раз.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100