Сьогодні в Черкасах відкрили Центр обслуговування платників податків, який розрахований на прийом 12-ти тисяч юридичних осіб та 17-ти тисяч фізичних осіб.


Новий центр складається із трьох залів: залу видачі довідок, дозвільних документів та прийому вхідної кореспонденції, залу прийому звітності й залу обслуговування платників податків.


Основною метою такого нововведення є зміна в діяльності податкових органів: перехід від фіскальної до сервісної служби.

– Ми впевнені, що завдяки створенню центру, наші платники мінімально витрачатимуть час для здачі звітностей та отримання консультацій, – зазначив начальник ДПІ в місті Черкаси Ігор Порубай.


В.о. голови ДПС у Черкаській області Володимир Коломієць вважає, що тепер людям буде набагато комфортніше отримувати ті послуги, які їм надаватимуть:

– Раніше під час прийому звітностей у приміщенні не було де стати, люди навіть свідомість втрачали, – пригадує Володимир Васильович. – Тепер ми тут встановили систему кондиціонування.


Щоб повністю ліквідувати черги й скупчення платників, на час масової здачі звітів будуть додатково залучені 8 працівників. Зараз на прийомі знаходиться 10 осіб.

Крім того, черкаські податківці наголошують на тенденції переходу подачі звітностей через мережу інтернет.

– Якщо в минулому році 44% всіх звітів надійшли через інтернет, то лише за 5 місяців цього року цим шляхом ми отримали вже 60% звітів. Через декілька років ми прийдемо до того, що зал прийому звітності вже буде непотрібний, – вказав Порубай.

Натомість Ігор Володимирович зазначив у коментарі «Прочерку», що, якщо необхідність у приміщенні зникне, його обов’язково реорганізують:

– Коли ми дійдемо до 100-процентної звітності, з’являться якісь нові задачі. Пустувати зал не буде, я вам гарантую! – запевнив він.

Черкаський міський голова Сергій Одарич під час офіційного відкриття центру вказав на те, що відкриття центру є дуже важливим кроком:

– Я не можу сказати, що все ідеально, тому що всі мають певні обмеження в приміщенні. Але для того, щоб зробити повноцінні прозорі офіси, треба багато мільйонів вкладати. Проте в тих умовах, які є, вважаю, що все зроблено максимально якісно та зручно для людей. Хоча я мрію про той день, коли потреба в таких офісах взагалі зникне: держава буде спілкуватися із платниками податків і навпаки за допомогою електронних носіїв, електронних листів та інтернету.

Гарної думки про нове приміщення і директор департаменту правової роботи Державної податкової служби України Владислав Кочкаров:

– Я вважаю, що Центр обслуговування платників податків у Черкасах є сучасним, оснащеним усією необхідною інформацією та ресурсами.


реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Оксана Колісник 08.06.2012 09:34
Принаймні з'явилася наочна "навігація" є для тих, хто приходить вперше. Щодо подачі звітності, то оті стоєчки - нормальна річ. Хіба ще в податковій не врахували, що на посадах бухгалтерів часто працюють літні жінки або ж і люди з обмеженими фізичними можливостями. Звісно, що можна попросити їх перейти на подачу звітності в електронній формі, але ж не у всіх вийде і "сидячу" зону, щоб дочекатися черги, варто було б залишити чи створити в якомусь кутку. Або ж іти вже зовсім далі - ввести електронний запис на здачу звітності, аби черг не було зовсім.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Прогматик 07.06.2012 19:43
Так говорите перенесли консультації на перший поверх, і довідки будуть видавати на першому, і ще чула, що канцелярія буде документи приймати на першому... то це ж ЧУДОВО!!! МОЛОДЦІ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Дмитро 07.06.2012 18:06
странно, это они хоть не новую "податкову" открыли ??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Скептик 07.06.2012 14:50
Насмешили. Вернули консультации туда, где они были в самом начале, до переноса на 4 этаж. А в окошках для приема отчетности от ФО-П (когда-то это было)теперь будут выдавать справки. Ну а о зале для приема отчетности и говорить нечего. Сплит система там уже стоит несколько лет. Только столы заменили на стойку у стены. И это все подается как новшество. Хоть бы постыдились. Или это рассчитано на дураков.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100