реклама

реклама

До карантинних заходів, які запроваджені в Україні, слід ставитися відповідально і з розумінням, для чого це потрібно.

Волгіна2

Про це в коментарі «Прочерку» сказала директорка Черкаської міської інфекційної лікарні Світлана Волгіна.

Світлана Іванівна зазначила, що через нерозуміння суті карантину люди часто впадають у крайнощі. Так, навесні можна було побачити маски на велосипедистах або на водіях, які їхали в машині без пасажирів. Тепер же дехто не вдягає їх навіть їдучи в автобусі, ідучи в магазин або в церкву.

– Пам’ятаєте, був період, коли поліція вимагала, щоб маски були в перехожих на вулиці? З клінічної, з епідеміологічної точки зору це неправильно, – вважає лікарка. – У цьому немає переваг ні для самої людини, ні для її оточення. Якщо людина ні з ким не спілкується, надворі краще дихати свіжим повітрям, ніж утворювати за маскою шар вологого повітря. З іншого боку, під час епідемії маска необхідна в приміщенні, де є багато людей. Тут також обов’язково треба дотримуватися соціальної дистанції.

Маска і соціальна дистанція не можуть повністю захистити людей від поширення інфекції, але цей процес буде більш поступовий, що дозволить системі охорони здоров’я ефективніше надавати допомогу тим, хто цього потребує.

Світлана Волгіна зазначає, що деяке зменшення захворюваності після злету, котрий фіксувався після послаблення карантину, може бути пов’язане із більш відповідальним ставленням людей до свого і чужого здоров’я, а також із зусиллями влади.

– Зокрема, в громадському транспорті салони зараз зазвичай не такі наповнені, як у перші дні після пом’якшення карантину. У магазинах охоронці слідкують за тим, щоб відвідувачі були в масках, – зазначила Світлана Іванівна. – У кожному негативному явищі є й позитивні риси. Думаю, ситуація з коронавірусом привчить нас дотримуватися соціальної дистанції (дихати в потилицю іншої людини не дуже добре в будь-які часи), не забувати про елементарні правила соціальної гігієни.

реклама

Коментарі  

 
+5 #2 язон 10.07.2020 14:27
Цитую ДЖЕКО:
Нарешті фахівець-інфекціоніст офіційно заявила, що маски на свіжому повітрі - це бред телячий. Цікаво, хто нестиме відповідальніст ь за штрафи, які виписували людям, які були на вулиці без масок?

Ви просто не помітили, що міністр охорони здоров'я сказав те саме ще на початку квітня. Після цього ніхто не штрафує за перебування вна вулиці без масок - вони обов'язкові лише в міцсцях скупчення людей. Лаяти поліцію недоречно, вона виконувала вимоги виконавчої влади - питання до Кабінету міністрів та попереднього міністра Ємця, який ініціював ці вимоги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 ДЖЕКО 10.07.2020 13:27
Нарешті фахівець-інфекціоніст офіційно заявила, що маски на свіжому повітрі - це бред телячий. Цікаво, хто нестиме відповідальніст ь за штрафи, які виписували людям, які були на вулиці без масок?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100