реклама

реклама Делікат

реклама

Менеджер відомого черкаського рекламного агентства Ірина нещодавно зателефонувала мені та вразила питанням “Кому можна продати свій голос?”. “А що, я завжди так робила. Хто більше запропонує, за того й голосую”, - пояснила дівчина. Я чемно сказала, що необізнана із розцінками, тоді як Іра назвала ціну в 100 гривень такою, що є цілком прийнятною для неї...

 Продати голос за пляшку горілки

Питання підкупу виборців обговорювали під час засідання Черкаського прес-клубу реформ. Голова Черкаської районної партійної організації “Батьківщина”, депутат Черкаської районної ради Максим Колісник особливо обурювався тим, як голоси черкащан “купують” за пляшку горілки.

- Моя думка — горілка — це наявний ресурс у Миколи Бабича, який є директором Національної горілчаної компанії (Бабич балотується до обласної ради за списком Партії регіонів - Прочерк). Нещодавно була акція до Дня людей похилого віку. І газета “Нова Доба” надрукувала фотографію, де Бабич дідусеві вручає пакунок. Я вважаю, що тій людині віднести кіло цукерок і печива — це більш морально, ніж нести алкоголь, - сказав Максим Колісник. Його дуже засмучує українське законодавство, згідно якого звернутися в комісію зі скаргою на подібних креативних кандидатів можна тільки впродовж двох днів відтоді, як факт підкупу було оприлюднено. Мовляв, газета вийшла 6 жовтня, а “Батьківщині” про цей факт стало відомо тільки 9 жовтня. Тож, хто не встиг, той спізнився.

Вже не вперше кандидата-директора горілчаного заводу підозрюють у недотриманні виборчого законодавства

Вже не вперше кандидата-директора горілчаного заводу підозрюють у недотриманні виборчого законодавства

Також пан Колісник пригадав ще один випадок підкупу виборців в Черкаському районі.

- У місті Ірдинь кандидат від Партії регіонів — керівник підприємства, призначений три місяці тому (у виборчому бюлетені про нього написано, що “проживає у Донецьку”), він організував свято. “Ірдинь-торф” святкував кінець сезону, це було масове гуляння, а Партія регіонів примудрилася поставити намет, поставити прапори і від себе роздавати там кашу... Нам про ці факти стає відомо невчасно, але ми вважаємо, що це є підкуп виборців, - запевнив Максим Колісник.

Годувати бездомних собак — теж підкуп?

У свою чергу, очільник Черкаської міської організації Народної партії Олександр Соколовський висловив своє занепокоєння тим, що деякі посадовці розуміють під “підкупом виборців”.

- Я декілька місяців за свій рахунок годую безхатченків та малозабезпечених. Чи вважається це підкупом виборців? Якщо так, то подавайте на мене в суд, я цього не приховую. Я цим займався і раніше. Півтора роки годую бездомних собак за свій кошт. Може це теж є підкупом виборців? У мене є безкоштовні комп'ютерні курси для пенсіонерів. Туди ходять 50-60 людей. Давайте розуміти, що сьогодні є підкупом виборців, а що пошаною, з турботою до людей, - зауважив Соколовський. Втім, він не переконав Колісника. Той вперто стверджував, що те, чим займається Соколовський, є не чим іншим, як підкупом.  “Народник” захвилювався, перейшов на російську мову і відрізав:

- Якщо я годую бомжів, то не можу прийти і сказати: хлопці, почався виборчий процес, і якщо я буду вас продовжувати годувати, то мене звинуватять у тому, що це підкуп виборців. Є ряд питань, якими я займаюся тому, що це моя позиція. І вважаю, що припинити цю роботу на період виборів — це неправильно.

Їжте ту владу, яку обрали

Найактивніше свого часу звинувачували у "підгодовуванні" виборців чинного мера Києва Черновецького

Найактивніше свого часу звинувачували у "підгодовуванні" виборців чинного мера Києва Черновецького

Свій вердикт у питанні підкупу виніс заступник голови Черкаської обласної організації “Комітет виборців України” Сергій Пасічник. На його думку, відповідну норму із закону взагалі варто прибрати:

-Бо нічого страшного у тому, що кандидат чи партія щось від свого статку доносить до виборців, немає. Якщо виборець, вибачте мене, дурний, і готовий продатися за кіло гречки, то це його особисті проблеми. Хай потім їсть ту владу, яку він обрав. А якщо людина отримує якусь інформацію, ходить на якісь концерти, і отримує якісь матеріальні цінності від партії, а потім голосує так, як хоче, то нічого в цьому страшного немає, якщо політики поділяться із народом тими здобутками, які в них є, - зауважив Пасічник і пожартував, що, на жаль, виборець на Черкащині продажний, але занадто чесний: якщо його голос “купляють”, то він, замість того, щоб проголосувати по совісті, голосує так, як пообіцяв, коли “продавався”...

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 фантомас 25.10.2010 15:49
прикрывается благотворительн остью, хотя каждый знает, что бесплатный сыр только в мышеловке.
Манипулирует нищими, а они тому и рады. И вообще, кто-нибудь сам видел как он их кормит?.. :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 ГаЛеша 24.10.2010 22:08
"- Якщо я годую бомжів, то не можу прийти і сказати: хлопці, почався виборчий процес, і якщо я буду вас продовжувати годувати, то мене звинуватять у тому, що це підкуп виборців" - хорошо сказав! ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 alex 24.10.2010 15:54
У Золотоноші була схожа ситуація. ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100