реклама
Sucurity Police

реклама

На Черкащині лунає вічна класика на честь видатного композитора Петра Чайковського. Багато разів він приїжджав до Кам’янки. Саме у цьому місті написав всесвітньовідомі твори.

Фестиваль


Про це інформують «Подробиці».

Хедлайнер Кам'янського музичного фестивалю, присвяченого Петру Іллічу Чайковському – столичний оркестр «Віртуози Києва». Та маститі музиканти поступаються правом вийти на сцену першими – маленьким віртуозам, переможцям Всеукраїнського конкурсу, який вже 17 років проходить у Кам'янці. Організатори пишаються, він уже допоміг розкрити не один десяток маленьких талантів. Фестиваль – це гарна нагода для дітей показати себе.

Вікторія Зубенко, організаторка фестивалю "Kamianka Music Fest":

– Їм пообіцяли, що перше відділення їхнє. Вони грають, насолоджуються. Вони вперше в житті, от кам'янські наприклад діти, діти з маленьких містечок і сіл - у них немає більш ніякого місця пограти на люди, на аудиторію таку. Приїжджають багато людей з усіх куточків України. тому ми вирішили зробити це.

А роблять це організатори фесту вже третій рік поспіль. Цьогоріч фестиваль особливий, як для відвідувачів, так і для самих музикантів, - розповідає його натхненниця, художниця ZINAIDA.

– В цьому році проходить культорологічний фестиваль, який присвячений 180-річчю композитору Чайковському, і це все є знаковим місцем проведення такого фестивалю, і ми з родиною долучились до підтримки, щоби в цих умовах, яких ми зараз опинилися - в карантинних умовах і достатньо кризисних - мистецтво надає нам душевну реабілітацію, – каже художниця.

Аби влаштувати фестиваль, десятки меценатів та митців доклали чимало зусиль. Австрієць Томас Брунер тут не тільки гість, а й один із спонсорів. Каже, коли дізнався для чого саме потрібна його допомога, відгукнувся одразу.

Томас Брунер, відвідувач фестивалю "Kamianka Music Fest":

– Найбільший важіль розвитку України – культура. Музеї, виставки тощо. Тому що культура дає сенс, рефлексію, і через рефлексію люди краще починають розуміти свою роль і свій сенс у житті.

З настанням сутінок кам'янський фестиваль заграв ще яскравішими барвами - майстрів класики на сцені змінили віртуози джазу. До самої ночі заряджала глядачів позитивними емоціями піаністка Наталія Лебєдєва та джазова вокалістка Лаура Марті.

Дивіться відеосюжет починаючи з 21:05:

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100