реклама

реклама

Члени спостережної комісії спільно з представниками служби у справах дітей Черкаської облдержадміністрації та міської ради відвідали Черкаський слідчий ізолятор та оглянули умови перебування неповнолітніх. На той момент у СІЗО перебувало 560 осіб, із них 6 неповнолітніх.

– Комісія не просто спостерігає за тим, як живуть, харчуються підсудні у виправних закладах, але й вживає заходи задля усунення певних недоліків утримання, – зазначає на своєму блозі секретар міської ради, голова спостережної комісії Віктор Горкун. – Під час відвідування СІЗО ми встановили негативні факти, за якими направили клопотання адміністрації установи щодо їх усунення. І уже більшість питань вирішено. Наприклад, минулого разу під час відвідування СІЗО ми вказали на перезавантаження СІЗО. Тоді там перебувало майже на 100 осіб більше, ніж відведено нормативами. На території виправної колонії № 62 відкрита дільниця СІЗО на 50 осіб, такі ж дільниці відкриті та відкриваються і в деяких інших районах області.

Спостережена комісія клопотала про сприяння у винайденні можливості реконструкції, облаштування будівлі, стін Черкаського слідчого ізолятора, можливості збільшення або покращення вентиляції, створення належних умов тримання засуджених осіб та осіб, які знаходяться під слідством або чекають на вирок, дотримання прав та їхніх законних інтересів.

Як зазначає Віктор Горкун, уже отримали відповідь від адміністрації СІЗО, де зазначається, що під час прогулянок засуджених працівником медсанчастини проводиться кварцування камер та вологе прибирання дезінфікуючими розчинами. Також уже відремонтовано вентиляційну систему, проведено косметичні ремонти коридорів та камер.

Цього разу спостережна комісія перевірила умови утримання та матеріально-побутовий стан камерних приміщень, у яких перебувають неповнолітні. Таких камер в СІЗО 5. Неповнолітні утримуються по 2-4 особи.  Умови утримання задовільні. Кожного дня неповнолітні по 2 години мають змогу побути на свіжому повітрі у секторі для прогулянок. Усі утримувані в СІЗО чоловіки 1 раз на тиждень мають змогу митися в бані.

У СІЗО є кімната психолого-емоційного розвантаження для підтримки, адаптування до нових умов, реабілітації осіб. Психологи проводять постійно індивідуальну роботу.

Також є ізолятор для утримування інфекційних хворих. На час перевірки в СІЗО неповнолітніх, інфікованих туберкульозом та ВІЧ, не перебувало.

В установі навчаються неповнолітні учні. Але зараз учбовий процес не проводиться у зв’язку з літніми канікулами. Заняття в СІЗО проводять вчителі вечірньої школи, учні забезпечені підручниками на 100%.

Для організації короткотермінових побачень (до 4 годин) ув’язнених з відвідувачами в приміщенні СІЗО є 4 кімнати, де вони можуть спілкуватися через ґрати та скло на відстані до 1,5 метра. Є окрема кімната для побачень утримуваних в СІЗО жінок або неповнолітніх. Умови в цій кімнаті задовільні.

Встановлено, що стосовно неповнолітніх в СІЗО адміністрацією установи заходів фізичного впливу та спецзасобів не застосовувалось.

Члени спостережної комісії та представники служби у справах дітей мали змогу поспілкуватись та провести бесіди із неповнолітніми.

Скарг чи заяв стосовно утримання чи матеріально-побутових умов від них не надходило.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Шпігель 08.06.2012 19:17
Готуються регіонали до здачі влади. Готують для себе місця проживання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100