реклама

реклама

Побачила світ нова книга відомого краєзнавця і журналіста з Кам’янки Олександра Вєтрова «На скрижалях історії», що розповідає про тривоги та прагнення наших земляків до української незалежності сто років тому.

книга Вєтрова

Це історичний документальний роман, в основу якого покладені досі невідомі широкому загалу рукописи жителя села Вербівка на Кам’янщині Івана Харченка 1958-1962 років, збережені його онуком Борисом Борисенком. Автор використав також малознані щоденники Маріанни Давидової — дружини останнього власника Кам’янки поміщика Лева Давидова, архівні документи, спогади розкуркулених і репресованих радвладою земляків, документи з приватного архіву.

«Треба було перечитати масу архівних матеріалів і газет давнього часу, щоб розповісти читачеві не міфічні вигадки, а гірку правду про криваві дні і ночі Української революції 1917-1921 років. Я вдячний авторові за те, що він не приховує у книжці ті безчинства і жорстокості, до яких вдавалися учасники подій того часу з обох сторін. Я не раз бував у селі Тимошівка біля Кам’янки і бачив у сільських хатах меблі з будинку родини великого польського композитора Кароля Шимановського, які аж ніяк не були подаровані селянам», — написав у вступному слові Лев Хмельковський, колишній черкаський журналіст (зокрема в 1965-1974 роках працював у газеті «Черкаська правда»), редактор американської газети «Свобода». Лев Костянти́нович також досить вдало літературно відредагував цей роман.

Книжка, дбайливо виплекана в черкаському видавництві «Вертикаль», випущена на замовлення департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської облдержадміністрації. Вона поповнить фонди шкільних і публічних книгозбірень краю.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100