реклама
Sucurity Police

реклама

До чергової частини Маньківського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що на березі річки Гірський Тікич виявлено тіло чоловіка. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Після проведення огляду місця події тіло чоловіка було направлено на судово-медичну експертизу, яка і встановила згодом, що чоловік помер насильницькою смертю внаслідок нанесення йому численних тілесних ушкоджень.

Правоохоронці розпочали огляд берегової смуги вгору проти течії річки. Піднімаючись берегом, оперативники виявили сліди згаслого вогнища, в якому знаходились залишки одягу. Ці речові докази були вилучені експертом та направлені на дослідження.

Ситуація ускладнювались тим, що при загиблому не було знайдено жодних документів, які могли б ідентифікувати його особу. Тому для надання допомоги оперативним працівникам були залучені експерти НДЕКЦ УМВС України в Черкаській області, які порівнявши отриману інформацію з наявними базами даних і встановили особу небіжчика - ним виявився 33-річний житель Донецької області.

Після встановлення особи чоловіка, правоохоронці з’ясували, що він перебував на території Маньківського району на заробітках і вже мав повернутися до себе додому. Тож стало зрозумілим, що заробітчанин додому не доїхав, а став жертвою зловмисників. Працівники міліції почали пошук можливих свідків подій. Були опитані всі працівники автостанції та персонал бару. З’ясувалось, що цього чоловіка бачили разом з гамірною компанією серед якої було двоє молодих людей, з якими тісно спілкувався загиблий.

Оперативники розпочали перевірку отриманої інформації і «вийшли на слід» двох 19-річних учнів професійних училищ. Молодиків було затримано та доставлено до Маньківського райвідділу міліції, де вони і зізнались в скоєному злочині.

Як з’ясувалось, хлопці познайомились з загиблим на автовокзалі в барі, де разом випивали. Коли чоловік вирішив припинити пиятику та їхати додому, бо він мав обмаль грошей, виник конфлікт, який переріс у бійку. Молодики побили свого нового приятеля та відібрали у знепритомнілого чоловіка 30 гривень і мобільний телефон та пішли геть. Подолавши половину шляху, вони вирішили повернутись назад, щоб знищити сліди скоєного і вирішили втопити чоловіка в річці.

Зловмисники думали, що так приховають свої сліди, замаскувавши скоєний ними злочин під звичайний нещасний випадок. Та вбивство чоловіка було розкрите, а винуватці смерті людини – затримані. Наразі відносно молодих людей порушено кримінальні справи за п.12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство», що карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі. Триває слідство, яке і з’ясує всі обставини цієї справи. Про це інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100