реклама Делікат

«У Черкасах влада буде зривати вибори!» – про це офіційно заявив сьогодні кандидат на посаду міського голови Черкас Микола Булатецький. На підтвердження цього він оприлюднив на прес-конференції матеріали, що днями потрапили йому до рук. Також кандидат в мери звернувся з офіційною заявою до керівництва області, прокуратури, Комітету виборців України та ЗМІ з проханням зробити все можливе, щоб вибори в Черкасах таки відбулися.

Булатецький демонструє зразки актів, які засвідчують неможливість проведення виборів

Булатецький демонструє зразки актів, які засвідчують неможливість проведення виборів

– Вчора-сьогодні мені потрапили матеріали в руки, які свідчать про те, що в Черкасах влада буде зривати вибори. Я підкреслюю, що саме влада. Чому? Тому що за всіма дослідженнями і спостереженнями ми бачимо, що влада ніколи не отримає того результату, який вона планує отримати. По-перше, їхня заява про те, що їхній кандидат вже мер – це є блеф чистої води. По-друге, те, що вони візьмуть 70% – це теж є блеф чистої води. І сьогодні владі потрібно відбілитися. Я спеціально не називаю… Влада – це зрозуміло яка… А для того, щоб мати більш-менш пухнастий і чистий вигляд, вони скрізь порозвішували біл-борди, що вони за чесні вибори! Які чесні вибори? Скрізь портрети очільників влади і скрізь список №1! – обурюється Микола Булатецький.

За словами кандидата в мери, якби не «дві опозиційні сили – «Батьківщина» і команда Одарича (яка сьогодні теж потрапила під тиск центральної влади), – то влада вже б давно всіх роздушила. А оскільки у влади нічого не виходить, то вона хоче зірвати вибори». На підтвердження своїх слів пан Булатецький показав акти і скарги.

– Суть така, що на всі дільниці центрально завезені ці акти і скарги. Мета така, щоб всі члени дільничної комісії підписали, що їх виборча комісія вчасно не сформована, що досі нема печаток і дільниці практично не готові до роботи. І ось зверху написано тут, що ці акти мають піти чомусь в обласну територіальну виборчу комісію. Чому в обласну? Бо вона має представництво, яке повністю контрольоване обласною владою. А що стосується міської ТВК, то ця комісія теж контрольована обласною владою, але туди потрапили і представники політичної сили Одарича… Ці всі акти роздані через людей, які представляють владу, вони передані в комісії і стоїть завдання, щоб всі ці акти бажано були підписані усіма членами комісії. Якщо усіма членами комісії буде підписаний документ про те, що вони не готові до роботи, то які наслідки? Я не бачу іншого шляху у влади, як зірвати вибори… – говорить Микола Булатецький.

На його думку, такий сценарій дій призведе до того, що Черкаси знову опиняться у довгому виборчому процесі.

– Для цього буде використано те, що Соснівська і Придніпровська районні ради Черкас все одно мають проводити вибори згідно рішення суду. Отже, буде намагання зірвати міські вибори, і тоді вже буде намагання провести вибори разом, – зазначає політ. – Тому я роблю офіційну заяву як кандидат на посаду міського голови і як представник партії «Батьківщина». Звертаюся офіційно до Комітету виборців, до ЗМІ, до прокуратури, до губернатора (який має забезпечити проведення виборів) про те, що йде спроба зірвати вибори у Черкасах, і ми маємо з вами зробити все, щоб цього не відбулося. Я бачив особисто як все робиться. Дивіться, яка система фальсифікацій. Законом сфальшоване те, що місцеві територіальні виборчі комісії призначаються у Києві. У столиці вони (очевидно, представники влади – ред.) призначили абсолютну більшість своїх підконтрольних їм представників тих чи інших партій. Далі ТВК завели в дільничні виборчі комісії представників знову ж таки певних партій. От що в Черкасах? По три особи в кожній комісії – це Партії регіонів, які контролюють весь процес. Туди ввійшли і комуністи, і литвинівці… Я симпатизую партії «УДАР», але в Черкасах вона, на жаль, теж туди лягла. І так на кожній дільниці сформовано по 16 осіб, які мають забезпечити результат: або зірвати вибори, або доставити протоколи, які потрібні владі… Практично тиск може бути сьогодні тільки з одного боку. Ви ж всі розумієте…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100