реклама

реклама

Кабінет Міністрів ухвалив виділити 1,6 млн. гривень на закупівлю медичної марлі для медичної частини Качанівській виправній колонії № 54 (Харків). Про це йдеться в урядовій постанові № 516 від 11 червня, інформує «Кореспондент.net».

Зокрема, уряд доручив Державному агентству резервів перерахувати колонії зазначені кошти, раніше передбачені на відновлення в мобілізаційному резерві запасів марлі, витрачених, у свою чергу, для виготовлення медичних марлевих масок в 2009 році з метою запобігання поширення вірусу грипу типу А/Н1N1 (свинячий грип).

Крім Качанівській колонії, уряд вирішив також перерахувати кошти в розмірі 659,6 тис. гривень Дніпропетровській виправній колонії № 34 (Дніпропетровська область), 960,8 тис. гривень – Чернігівській виправній колонії № 44 (Чернігівська область), а також 898,7 тис. гривень – Уманській виправній колонії № 129 (Черкаська область).

Кабмін також постановив передати в розпорядження Державної пенітенціарної служби для подальшого розподілу між установами виконання покарань 5500000 медичних масок, які, за рішенням уряду в 2009 році, були виготовлені для боротьби з поширенням свинячого грипу.

Нагадаємо, що в грудні 2009 року офіційні органи влади повідомляли про епідемію вірусу в Україні типу А/Н1N1. При цьому уряд на чолі з прем’єр-міністром Юлією Тимошенко вдався до рішучих заходів по боротьбі з епідемією. У той же час результати соціологічних опитувань показували, що більшість громадян вважало інформацію в ЗМІ про масштаби і наслідки епідемії свинячого грипу перебільшеною. 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100