реклама

реклама

Упродовж 20-21 червня для працівників Черкаського міськвиконкому проводитиметься семінар-тренінг з питань внутрішнього аудиту в органах місцевого самоврядування. Навчання відбуватиметься в рамках проекту Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ, за фінансової підтримки програми «Польська допомога-2012» Міністерства закордонних справ Польщі.

Директор департаменту бюджетної політики Наталія Джуган повідомила, що в семінарі візьмуть участь 25 працівників виконавчого комітету Черкаської міської ради. А саме – керівники департаментів, бухгалтери, економісти. Триватиме тренінг два дні – 21-22 червня з 9.00 до 17.00 в приміщенні управління освіти.

Наталія Володимирівна пояснила, що доцільність такого навчання викликана, зокрема, нещодавніми змінами в Бюджетному кодексі України, де чітко регламентовано, що в кожній бюджетній установі має бути свій внутрішній аудит.

Його впровадженням в органах місцевого самоврядування України взялись поляки, які впродовж кількох років успішно втілюють його в себе (із 2002 року в Польщі внутрішній аудит є обов’язковим).

Проект охопить три обласні центри – Черкаси, Харків та Вінницю. У його рамках здійснюватиметься теоретичне та практичне навчання, зокрема передбачені навчальні візити до Польщі, повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

– Думаю, що за підсумками цього проекту ми вийдемо на необхідність реорганізації внутрішньої структури, аби обов’язково мати свій внутрішній аудит. Його робота буде нанправлена не на пошук якихось помилок чи порушень, а вироблення такої системи, за якої не буде можливості виявити ті чи інші хиби чи недоліки у роботі. У результаті чого вдасться ефективніше використовувати кошти в міському бюджеті, – розповіла Наталія Володимирівна.

За її словами, зараз аудиту, як такого, в місті взагалі немає. Такі структури були створені в КРУ, але вони не були ефективними. Тому що тільки той, хто сам працює над виконанням тих чи інших завдань може проаналізувати ефективність роботи.

Довідка

Упродовж 2006-2009 років виконавчий комітет Черкаської міської ради вже працював з ПАУСІ по Програмі реформування місцевих бюджетів. Зокрема, щодо запровадження програмно-цільового методу формування та виконання міського бюджету. У результаті і досі за цим методом складається головний фінансовий документ Черкас та перевіряється якість його виконання.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 О.ЧУПРИНА 15.06.2012 20:58
Вчитися потрібно найкращому.Якщо користуватися послугами Євросоюзу,якіст ь потрібно обирати найвищу.Польща в Євросоюзі це Мокра Калигірка на черкащині в кращому випадку.Якщо заплановані заходи безкоштоні то можна повчити один одного.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100