реклама

реклама

За чотири дні робочої поїздки народний депутат Богдан Губський відвідав десятки міст і сіл Черкащини, де розташовані ФАПи, амбулаторії та лікарні.


В області парламентарій відомий тим, що реалізує низку соціальних програм, серед яких і програма, спрямована на підтримку медичної галузі – «Здоров’я нації». Саме в її рамках народний депутат відвідує медичні заклади, знайомиться з проблемами, вивчає їх та надає відповідну допомогу, інформує прес-служба Богдана Губського.

Нинішній візит нардепа був частково святковим, адже в неділю, 17 червня, працівники медицини відзначали професійне свято.

14 червня Богдан Губський побував у Канівському та Золотоніському районах. На Канівщині нардеп відвідав села Озерище, Ліпляве, Келеберда, Прохорівка, Сушки. Маршрут Золотоніщиною проліг селами Бубнівська Слобідка, Гладківщина, Софіївка, Піщане, хутори Коврайські, Коврай-1 та Коврай-2, Деньги та Коробівка. У всіх відвіданих селах медики отримали валізи першої допомоги, що містять сертифікований набір ліків першої необхідності та теплі слова вдячності за свою відповідальну працю від народного обранця. Та особливо раділи медики сучасним велосипедам, які вони в переддень свята отримали від Фонду Богдана Губського.

– Протяжність села у нас дуже велика, й іноді для того, щоб дійти до хворого, треба витратити більше години часу, – розповідає завідуюча ФАПом села Коврай-1 Майя Гуліч. – Тому цей велосипед для нас сьогодні стане у великій нагоді. Буквально вчора в селі народилася дитина, акушерка має щодня її навідувати, а це – 12 кілометрів відстані, бо сім’я мешкає на другому кінці села.

Зустрічаючись з медиками та мешканцями сіл, народний депутат вивчав не лише «медичні» проблеми, як відсутність молодих спеціалістів, брак житла для лікарів, незадовільне фінансування, застарілу технічну та діагностичну базу тощо.

Селяни скаржились Богдану Губському на погані дороги, занедбану інфраструктуру сіл, незадовільне транспортне сполучення між селами та районними центрами, невиплати окремим категоріям населення, як от дітям війни та інше. Приміром, на Золотоніщині однією з найактуальніших проблем працівників соціальної сфери, зокрема, медицини, є проблема земельних паїв – більшість медиків та освітян так і не отримали землю, що за законом їм належить. На вирішення цієї проблеми нардеп планує внести на розгляд Верховної Ради окремий законопроект.

15 червня Богдан Губський працював у Черкаському районі. З вітаннями та подарунками він відвідав медичні заклади сіл Свидівок, Яснозір’я, Байбузи, Будище, Лозівок, Тубільці, Хрещатик, Первомайськ, Березняки, Кумейки, Мошни. У всі медичні заклади нардеп привіз подарунки – валізи та велосипеди – та привітав працівників зі святом. Зокрема, у селі Мошни Богдан Губський взяв участь в урочистостях з нагоди Дня медичного працівника, що відбулися в місцевому Будинку культури. Черкаська районна лікарня Мошен є найкращою в районі та обслуговує всі навколишні села.

Неділю, 17 червня, сам День медичного працівника – народний депутат провів на Черкащині: він відвідав районну лікарню в селі Руська Поляна Черкаського району, Черкаську міську лікарню № 2, центральну районну Золотоніську лікарню, дитячу лікарню міста Золотоноша та Канівську центральну районну лікарню. Народний депутат особисто привітав кожного лікаря та медсестру, які несли чергування у відділеннях лікарень цього святкового дня.

– Праця  медичного працівника – це не просто робочий день, як у інших, це цілодобова опіка про здоров’я громадян нашої країни, окремого міста чи села, це покликання від Бога, тому що кваліфікована медична допомога може знадобитися людині в будь-який час доби, – підкреслив народний депутат України Богдан Губський. – Через те я низько вклоняюся медикам Черкащини за їхню нелегку працю, як людина. А як народний депутат обіцяю, що докладу всіх зусиль, аби вирішити ті проблеми, які мені озвучили медики відвіданих мною закладів та вивести медичне обслуговування в області на більш якісний рівень.

реклама

Коментарі  

 
-1 #4 Марія 18.06.2012 22:09
Не вірьте цій ........... тушці! Жолному слову. А Драбівський район уже покинув? Чи там з медициною все нормально?Ні. це не його округ і йому паралельно що там. Гоніть цю ........ тушку і не віддайте жодного голосу!!!Він же зрадник і перебіжчик.Таким немає віри.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 СЛАВА ИЗ ЧИГИРИНА 18.06.2012 15:57
ОЧЕНЬ ГЛУБОКАЯ МЫСЛЬ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Nord 18.06.2012 13:35
а в тому році з медициною було все нормально, пане Губский, і місяць нзад було все нормально, а от за кілька місяців до воборів все дуже не хорошо. І це тільки в Черкасах погано, бо ви тут балатуватиметес ь, чи по всій Укрїні?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Василь 18.06.2012 10:45
Разом вас багато! Треба лікувати! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100