реклама
Sucurity Police

реклама

Депутати міськради Тального офіційно звернулися до спікера і депутатів Верховної Ради з вимогою не приймати у другому читанні законопроект «Про засади державної мовної політики».

Депутати Тальнівської міськради висловлюють глибоке занепокоєння та повну незгоду з тими політичним процесами, що відбуваються в Україні.

«Наше хвилювання і справедливе обурення викликають факти прийняття в першому читанні горезвісного мовного закону», - йдеться у тексті звернення.

На думку депутатів, законопроект Ківалова-Колесніченка спрямований на підрив статусу української мови як державної та витіснення з ужитку в усіх сферах публічного життя в більшості областей України.

«Більшість ключових положень вищеназваного законопроекту в своїй основі явно суперечить Конституції України, рішенню Конституційного Суду від 14 грудня 199р. № 10-рп/99 у справі про офіційне тлумачення положень статті 10 Конституції України та ґрунтується на свавільному тлумаченні Європейської Хартії регіональних або міноритарних мов. Спроби запровадження в Україні статусу мов і порядку їх застосування, не передбачених ст. 10 Конституції України, слід кваліфікувати як зазіхання на засади конституційного ладу України», - заявляють депутати.

Виходячи з цього, депутати Тальнівської міської ради вважають неприпустимим прийняття такого законопроекту.

Вони закликають депутатів усіх місцевих рад України підтримати звернення і голосно задекларувати спільну відданість демократичним принципам і готовність захищати свою громадянську позицію, свою мову.

«І головне, ми звертаємося до всього українського народу із закликом «Не будьте байдужими!» і  «Не бійтеся!». Нас – мільйони, а їх – одиниці! Тому час справедливості настане!», - впевнені депутати Тального.

Нагадаємо, 11 з 30 депутатів міської ради Тального – представники партії «Громадянська позиція». Про це інформує офіційний сайт Анатолія Гриценка.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Ужасть 02.07.2012 15:11
Стоило Гриценко приеднатыся к КОДлу...как сразу пошла активизация его депутатов по Тальновскому району (а не присоединился бы...и его депутатам бы было наплевать на мовный закон???). Подтверждение того, что вся эта суета конъюктурная. Проще сказать корыстная :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Степан 25.06.2012 09:02
Гриценко мені дуже неподобається як людина. Чечетов набагато більше порядніша та чесна людина він робить що йому вигідно та не приховує це, тож кому Чечетов подобається обдурений не буде. Відвертим політиком може бути тільки сильна особистість :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Василь 18.06.2012 18:47
Заяви це одна справа, а інша - підняти питання на позачерговій сесії районної ради, прийняти рішення і пред'явити його Бардадиму чи як його там... 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100