реклама

реклама

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко переконаний, що за умови персонального голосування депутатів мовний закон ніколи не буде ухвалений Парламентом. Про це політик сказав сьогодні в ефірі на радіо «ЕРА-Fm», інформує прес-служба Миколи Томенка.

Віце-спікер назвав цілком очевидним, що сумнозвісний законопроект про мови є передвиборчою технологією. «Результати соціологічних досліджень підтверджують, що сьогодні мовне питання не є пріоритетом у суспільства», - додав він. За словами політика, це питання «з одного боку є пріоритетом правих політичних сил в Росії, а з іншого –  передвиборчою технологією Партії регіонів».

Віце-спікер також відмітив, що даний законопроект є дилетантським та був підготовлений без врахування думки експертів і фахівців в цьому питанні. Він пояснив, що про це свідчить той факт, що Науково-експертне управління Верховної Ради, де професійні юристи, які не працюють на опозицію чи владу, а працюють на Парламент, підготувало документ на 15 сторінок, в якому переконливо довело, що даний проект закону має неконституційний характер, починаючи з його назви і закінчуючи загальною ідеологією. «Адже цілком очевидно, що ідея з так званими регіональними мовами – це європейська ідея, яка стосується захисту мов меншин Європи, що знаходяться під загрозою вимирання», - відмітив політик.

Микола Томенко підкреслив, що «якщо Парламент ухвалить цей передвиборчий, антиконституційний та антиукраїнський проект закону, то через якісь кілька десятків років саме українська мова опиниться під загрозою вимирання».

Підсумовуючи, Віце-спікер назвав досить високою вірогідність ухвалення документу. Водночас, він додав, що «якщо б була виконана конституційна норма особистого голосування, то у парламентської більшості не було б жодного шансу на його прийняття». «Багато депутатів навіть з Партії регіонів проти даного законопроекту і під час розгляду вони будуть відсутні у сесійній залі, а їх картки проголосують. Я вже не кажу про депутатів з групи «Реформи заради майбутнього» та позафракційних», - зауважив М.Томенко. «Тому якщо забезпечити виконання норми персонального голосування, то даний законопроект не буде ухвалений», - додав він.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100