реклама

реклама

Міське свято відзначення переможців (олімпіад, конкурсів) інтелектуальних та творчих змагань «Перші перемоги» пройшло у Черкасах. Прийняв захід Центр дитячої та юнацької творчості, інформує прес-служба мерії міста.


– Закінчився ще один навчальний рік, він був незвичайний: на місяць раніше завершили навчання учні 11-х класів, Україна проводить чемпіонат Європи з футболу «Євро-2012». Сьогодні ми нагороджуємо справді найобдарованіших і найінтелектуальніших дітей міста та їх наставників, – зазначила директор департаменту освіти Ірина Топчій.

Найбільш масовими інтелектуальними учнівськими змаганнями є олімпіади із 17 навчальних дисциплін. У цьому навчальному році у міському етапі взяли участь 2016 учнів, в обласному – 257 учнів, з яких 221 отримали І-ІІІ місця. Найбільш успішно на обласному рівні виступили команди з фізики, математики, інформатики, української мови, правознавства, французької, німецької, іспанської мов, астрономії, трудового навчання, екології, економіки.

62 учні-переможці навчальних закладів міста увійшли до складу команд, які захищали честь області на Всеукраїнських олімпіадах, з них 25 стали переможцями. Вони вибороли 25 призових місця: І – два, II – сім, III – шістнадцять. Найбільша кількість призових місць з правознавства – 4, історії, французької мови – 3, фізики – 3, трудового навчання – 3.

Не менш важливим є конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, який потребує від його учасників вміння працювати з інформацією, проводити дослідження, аналізувати й узагальнювати. У міському етапі свої роботи захищали 148 учнів. Переможцями обласного етапу стали 94 учні, з них 26 учнів захищали свої роботи на Всеукраїнському рівні і 15 стали переможцями.

– Завдання кожного навчального закладу – створювати такі умови навчання, які сприяли б особистісному розвитку школяра, його творчого потенціалу, нахилів. Найбільш сприятливі умови для цього створюються у закладах нового типу та спеціалізованих школах, – наголосила Ірина Топчій.

На четвертому (всеукраїнському) етапі олімпіад краще виступили учні Першої міської гімназії та фізико-математичного ліцею – у них сім призових місць, в учнів спеціалізованої школи № 17 – три призових місця, колегіум «Берегиня», ГПЛ, гімназія № 31 мають по два переможці; загальноосвітня школа № 8 та спеціалізована школа №18 – по одному.

Як відзначили керівники міської освіти, на результативність роботи з обдарованою молоддю впливає фінансова підтримка з боку держави і органів місцевого самоврядування. Так, учні за перші місця отримали премії у розмірі 400 грн., за другі місця – 300 грн., за третє – 200 грн. Також уперше педагогічних і наукових працівників відзначили високим матеріальним заохоченням. Наставники, які підготували учнів, що вибороли перші місця, одержали по 5 000 грн., за другі місця – 2 000 грн., за треті – 1 000 грн.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100