реклама
Sucurity Police

реклама

Свято історичної та найдавнішої частини Канева - мікрорайону вулиць Монастирок – Бессарабія – Ісковщина - відзначили цими вихідними канівчани. Цей район Канева, що розташований біля підніжжя Канівських гір, овіяний легендами та  має славетну історію - так, урочище Монастирок отримало свою назву від Трахтемирівського монастиря, що був тут розташований - 1578 року польський король Баторій облаштував в ньому  шпиталь для старих та поранених козаків, а в урочищі Ісковщина археологи знайшли численні вироби та залишки домівок людей, які мешкали тут біля 1500 року до н.е.

Звичаї славних предків тут зберігають  та  підтримують і донині – традицію збиратися громадами, влаштовувати народні гуляння та вшановувати найвизначніших мешканців вулиці відродила кілька років тому канівська  міська рада на чолі з міським головою Віктором Ніколенком.

Канівчани охоче запрошують на свої свята  і гостей. Цьогоріч до свята на запрошення голови квартального комітету, депутата міської ради від цього мікрорайону, голови партії «Союз «Чорнобиль – Україна» Олександра Демиденка долучився і народний депутат України Богдан Губський. Народний обранець – частий гість в Каневі, добре знає проблеми та потреби канівчан.


Цього разу він прибув на свято з почесною місією – привітати мешканців мікрорайону та відзначити визначних канівчан, що тут мешкають. Серед них і довгожителі, і чорнобильці, і учасники бойових дій в Афганістані, і багатодітні сім’ї, і сім’ї, що відзначили ювілейні дати подружнього життя, і заслужені працівники освіти та інші поважні люди.

Так, Іван Дементійович Кулик 1924 р.н. – інвалід ВВв 1 групи. У 8 років він також пережив голод 1933 р., в 19 років пішов добровольцем на фронт після визволення Канева. З боями Іван Дементійович пройшов Україну, Молдавію, Румунію. Брав участь в Яссько-Кишинівській операції, двічі був поранений, має нагороди – дві медалі «За Відвагу», орден «За мужність», орден вітчизняної війни III ступені.

Відома в Каневі та за межами області й Ірина Литовченко – інвалід дитинства – художниця, що неодноразово брала участь у різноманітних творчих виставках в Україні та за кордоном.

Ці канівчани отримали з нагоди свята матеріальну допомогу від народного депутата, а вся громада мікрорайону – екскурсійну прогулянку  Дніпром на теплоході, інформує прес-служба народного депутата Богдана Губського.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Василь 20.06.2012 09:09
Отримати подачку від феодала - це має бути ганьба. Натомість черкащани самі раді впрягтися в плуга на добровільній основі. Будуть його тягти від виборів аж до самого гроба
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 О.ЧУПРИНА 19.06.2012 23:38
А очі в Богдана у "СІРКА" позичені. Ніякі матеріальні та інші блага не можуть примусити нормальну людину так цинічно відноситися до старих,старших, до минулого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100