реклама

реклама

Фасад Першої міської гімназії прикрасили металевими дощечками із портретами відомих випускників та знаковими в житті закладу датами.

IMG_2579-1_11

До презентації цього історичного проєкту, яка відбулася 28 вересня, доєднався міський голова Анатолій Бондаренко та його заступник Ігор Волошин, повідомляють у міськраді.

«Впевнений, що люди, які зображені тут, – надихатимуть учнів гімназії на те, щоб ще більше пізнавати та отримувати нові знання, – прокоментував Анатолій Васильович. – Цей мурал є свідченням того, що ми пам’ятаємо й шануємо свою історію, орієнтуємось на талановитих та видатних земляків».

Як розповів директор гімназії Сергій Саєнко, на фасаді розмістили зображення 12 відомих випускників навчального закладу. Серед них – Андрій Хливнюк – лідер гурту «Бумбокс», Святослав Михайлюк – відомий у світі баскетболіст, вихованець «Черкаських Мавп», Володимир Хандогій – дипломат, Євген, Андрій та Іван Іванович Касяненки – авіаконструктори, Драй-Хмара Михайло – український поет, перекладач, Олексій Баранніков – філолог, індіолог, знавець 40 мов, Борис Крупницький – історик, професор Українського вільного університету та Богословсько-педагогічної академії в Мюнхені, дійсний член міжнародної Вільної академії наук у Парижі, голова історичної секції Української вільної академії наук, Олександр Лебеденко – письменник, Макар Кушнір – політик, журналіст, Василь Яроцький – професор з історії, Митрополит Василь (Липківський) – викладав у гімназії історію.

За його словами, у композиції розмістили ще й важливі в житті гімназії дати. Це, зокрема, 1880-ий – рік зародження гімназії, 1959-ий – рік початку поглибленого вивчення англійської мови, 1994-ий – повернення статусу «гімназії» цьому навчальному закладу, 1996-ий – рік приєднання до проєкту Асоційованих шкіл ЮНЕСКО.

Над втіленням мистецького задуму впродовж місяця працювали місцеві ковалі Лавріненко Данило та його батько Лавріненко Іван. Послуговувалися, серед іншого, неіржавною сталлю, портрети наносили шляхом лазерного гравіювання.

IMG_26051

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Здравый Смысл 01.10.2020 03:35
IMHO Явное дурновкусие. Хлывнюк - это что выдающийся музыкант? Как Бах, как Бетховен? Воет как баба, ничего мужского в его голосе нет, а ему фактически мемориальную табличку устанавливают.
А Михайлюк? Он не первый и не единственный украинец в NBA. Михайлюк не выиграл за свою карьеру ни чемпионата самой NBA, ни Чемпионата Европы, ни Чемпионата мира. Что он такого БОЛЬШОГО сделал? Или достижением считается, что он сумел свалить в США, а не остался в Украине?
"Володимир Хандогій – дипломат" - и что? Каждый дипломат по-вашему выдающаяся личность? Кто такое сказал?
Про других никому неизвестных "відомих випускників" я уже молчу. Единственное,
митрополит Липкивский преподавал в здании старой частной гимназии, где сейчас муз.училище. Какое отношение имеет нынешняя ЗОШ N1 на ул.Кирова(объявивш ая себя в 1994г., видите ли, "гимназией") к тому дореволюционном у учреждению?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 БЕЗЗУБЕНКО 30.09.2020 18:33
А Спша Петренко де???? Так так Петюня...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100