реклама

реклама

ДПС у Черкаській області проводить контрольно – перевірочну роботу за новою стратегією. Її суть полягає у формуванні неупереджених відносин з платниками податків.

“Головним критерієм відбору підприємств до перевірки податківцями є наявність ризиків несплати належних платежів до бюджету”, - зазначає в.о. голови ДПС в області Володимир Коломієць.

Нові підходи до проведення перевірок роблять невідворотним контроль лише для несумлінних платників податків.

Як наслідок, сьогодні відбувається істотне зменшення кількості планових виїзних перевірок.

“З початку 2012 року кількість таких перевірок зменшилась порівняно з відповідним періодом минулого року в 3,2 рази, - наголосив Володимир Коломієць, - разом з цим сума узгоджених донарахувань збільшилася в 1,4 рази, або на 10,4 млн. гривень.”

Одночасно, Кримінальним Кодексом України постійно переглядається розмір завданої державі шкоди від несплати податків, що тягне за собою кримінальну відповідальність, у бік збільшення (з 01.01.2012 – 2682 тис.грн., був – 2353 тис. гривень).

“ДПС в області перебудовує свою роботу за схемою раннього виявлення «тінізації» економіки, - зазначає Володимир Коломієць, - буде більше застосовувати «кабінетний» аудит та виходити на перевірки тільки до тих платників податків, які обходять або порушують податкове законодавство”. Про це інформує прес-служба ДПС в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100