реклама

реклама

У ході проведення комплексу оперативно - розшукових заходів співробітниками управління податкової міліції ДПС у Черкаській області виявлено та припинено діяльність організованої злочинної групи на чолі із 37-річним директором одного із товариств Черкащини, який також був оголошений в розшук правоохоронними органами Російської Федерації за вчинення тяжкого злочину на території сусідньої країни.

Під час перевірки податківцями було встановлено, що «спритний підприємець», усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх протиправних дій, налагодив діяльність організованої ним злочинної групи із 4 осіб, які займали керівні посади різних підприємств Черкаської області та кожен з них, з метою отримання незаконного доходу, виконував роль відповідно до розробленого злочинного плану.

Злочинною групою продовж 2010-2011 років, умисно, з метою систематичного збагачення, шляхом використання реквізитів фіктивних підприємств, надавалися послуги по переведенню безготівкових коштів в готівку та незаконного формування податкового кредиту податку на додану вартість легальним суб'єктам господарської діяльності Черкаської та інших областей на загальну суму більш як на 10 мільйонів гривень.

Так відносно «горе-махінаторів» слідчим управлінням податкової міліції ДПС у Черкаській області за фактом складання та видачі завідомо підроблених документів та пособництво у службовому підробленні, вчиненого у складі організованої групи, порушено кримінальну справу за ч.З ст. 358 Кримінального Кодексу України (використання завідомо підроблених документів) та ч. 1 ст. 366 Кримінального Кодексу України (службове підроблення), ст. 205 Кримінального Кодексу України (фіктивне підприємство) та ст. 212 Кримінального Кодексу України (ухилення від сплати податків).

Відносно «організатора» даної злочинної групи обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою.

На даний час кримінальну справу направлено до суду. Про це інформує начальник управління податкової міліції ДПС у Черкаській області Сергій Віннік.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100