реклама

реклама

Перехід українських вишів і шкіл на дистанційну форму навчання під час пандемії COVID-19 позитивно позначиться на системі освіти України. Про це в ексклюзивному коментарі ЕХО Києва заявив політолог, уродженець Черкащини Володимир Цибулько.

182280

За його словами, дистанційна форма навчання доб’є слабких учасників освітнього ринку. Тому що купити диплом – це ще не означає гарантовано мати перспективу.

Цибулько зазначив, що держава створює коридори і майданчики для освіти, а рівень освіти отримує кожен сам такий, який може отримати.

Тим більше, що найбільш перспективні студенти все одно чіпляються за навчання за кордоном – як правило в магістратурі. І пізніше повертаються в Україну вже фахівцями, де можуть працювати у великих міжнародних корпораціях і відповідати їх вимогам.

«Тому саме ця така складна ситуація, мені здається, створює конкурсні вимоги для вишівського дарвінізму всередині України, – зазначив політолог. – У нас досить багато університетів, але якість їх досить низька. Як наслідок ми отримаємо злиття і поглинання університетів, що забезпечить досить пристойний рівень викладання. І відповідно потрапляння українських університетів поки в першу тисячу світову, а потім, може і в перші 500».

Тому ситуація з введенням дистанційного навчання експерту здається вельми перспективною в плані вимивання слабких гравців на ринку освітніх послуг.

У той же час Цибулько зазначив, що проблемою шкільної освіти в Україні є контент навчання, який відірваний від реалій життя і не озброює дитину перед життєвими викликами. Тому підхід до середньої освіти в Україні варто взагалі переглянути в бік підготовки молодої людини до реального життя.

реклама

Коментарі  

 
+1 #6 Степанич 16.10.2020 22:58
Нашо вам його пика?
Читайте, що він каже.
А каже він слушні речі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Вадим 16.10.2020 13:27
Хаха, ті хто має гроші купити диплом — не купують диплом вчителя/освітянина середньої ланки. Не рентабельно (напевно).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Овочу 16.10.2020 04:52
Сам тупий як той баран. Видно дистанційно вчився.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Та черкаські виші 15.10.2020 11:01
Вже сьогодні знаходяться в перших 100500 вишах світу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Артур 15.10.2020 09:10
коли бачу це обличчя хочу кричати -ЮЩЕНКО ТАК!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Та невже? 15.10.2020 09:09
Рідкісний диванний знавець освіти. Та ще й фантазер.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100