реклама

реклама

Окремі законопроекти, які б нарешті розв’язали проблеми сільської медицини та її працівників на розгляд Верховної Ради планує внести народний депутат Богдан Губський.

Прийняти таке рішення депутата спонукали результати зустрічей з медиками та мешканцями сіл Канівського, Золотоніського, Черкаського районів, Золотоноші, Канева та Черкас. Адже вивчати довелося не лише «медичні» проблеми –  відсутність молодих спеціалістів, брак житла для лікарів, незадовільне фінансування галузі, застарілу технічну та діагностичну базу тощо. Так на Золотоніщині, зокрема, актуальною залишається проблема отримання працівниками соціальної сфери земельних паїв – більшість медиків та освітян так і не мають землі, що за законом  їм належить. Люди скаржились Богдану Губському й на погані дороги, (до речі, за сприяння нардепа невдовзі розпочнеться ремонт дороги в селі Богдани Золотоніського району),занедбану інфраструктуру сіл, незадовільне транспортне сполучення між селами та районними центрами, невиплати окремим категоріям населення, як от дітям війни та інше.

 DSC_5686(1)

За чотири дні робочої поїздки народний депутат Богдан Губський відвідав десятки  міст і сіл Черкащини, де розташовані ФАПи, амбулаторії та лікарні. Нагадаємо, що в області парламентарій відомий тим, що реалізує низку соціальних програм,  серед яких і програма, спрямована на підтримку медичної галузі – «Здоров’я нації», в рамках якої відвідуються медичні заклади,  вивчаються проблеми та надається відповідна допомога.

Так, 14 червня Богдан Губський побував в Канівському та Золотоніському районах. На Канівщині нардеп відвідав села Озерище, Ліпляве, Келеберда, Прохорівка, Сушки. Маршрут Золотоніщиною проліг селами Бубнівська Слобідка, Гладківщина, Софіївка, Піщане, Хутори Коврайські, Коврай -1 та Коврай – 2, Деньги та Коробівка. В багатьох селах нардеп – не вперше. Завідуюча ФАПом села Сушки, що на Канівщині, Ганна Статкевич, з приємністю та вдячністю згадує попередню співпрацю з нардепом – допомогу медикаментами, нагороди, вітання до свят.

Загалом же  у всіх відвіданих селах медики отримали валізи першої допомоги, що містять сертифікований  набір ліків першої необхідності та теплі слова вдячності за свою відповідальну працю  від народного обранця. Та особливо раділи медики сучасним велосипедам, які вони в переддень свята отримали від Фонду Богдана Губського.

«Протяжність села у нас дуже велика, й іноді для того, щоб дійти до хворого, треба витратити  більше години часу,- розповідає завідуюча ФАПом села Коврай -1 Золотоніського району Майя Гуліч. – Тому цей велосипед для нас сьогодні стане у великій нагоді. Буквально вчора в селі народилася дитина, акушерка має щодня її навідувати, а це - 12 кілометрів відстані, бо сім’я мешкає на другому кінці села».

Тетяна Хроленко, завідуюча амбулаторією загальної практики сімейної медицини села Ліпляве Канівського району, спілкуючись з Богданом Губським, зауважила, що за майже тридцять років роботи в  медицині ще не зустрічала такої турботи та уваги до проблем сільської медицини з боку народних  депутатів.



Однією з проблем, що потребують вирішення на законодавчому рівні, є  відсутність в деяких сільських школах пунктів медичної допомоги, та, відповідно,  медперсоналу.  Але ж часто недуги або травми у дітей виявляються саме під час навчального процесу. В зв’язку з цим народний обранець вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, згідно якого в кожному дошкільному та навчальному закладі має діяти  пункт медичної допомоги, де на постійній основі працюватиме медсестра або лікар.

15 червня Богдан Губський працював у Черкаському районі. З вітаннями та подарунками він відвідав медичні заклади  сіл  Свидівок, Яснозір’я, Байбузи, Будище, Лозівок, Тубільці, Хрещатик, Первомайськ, Березняки, Кумейки, Мошни.  У всі медичні заклади нардеп привіз подарунки  - валізи та велосипеди - та привітав працівників зі святом. Незважаючи, що низка відвіданих сіл – це маленькі села, такі, як Хрещатик, Первомайське, Березняки, - проблеми медичних закладів такі ж, як і у великих селах…

У селі Мошни Богдан Губський взяв участь в урочистостях з нагоди Дня медичного працівника,що відбулися в місцевому Будинку культури – Черкаська районна лікарня Мошен є найкращою в районі та обслуговує всі навколишні села.

Недільний день – свято  медичного працівника - народний депутат провів  на Черкащині : він відвідав районну лікарню в селі Руська Поляна Черкаського району, Черкаську міську лікарню № 2, центральну районну Золотоніську лікарню, дитячу лікарню міста Золотоноша та Канівську центральну районну лікарню. Народний депутат особисто привітав кожного лікаря та медсестру, які несли чергування у відділеннях лікарень  цього святкового дня.

– Праця медичного працівника – це не просто робочий день, як у інших, це цілодобова опіка про здоров’я громадян нашої країни, окремого міста чи села, це покликання від Бога,  тому що кваліфікована медична допомога може знадобитися  людині в будь – який час доби, – підкреслив народний депутат України Богдан Губський. – Через те я низько вклоняюся медикам Черкащини за їх нелегку працю, як людина. А як народний депутат обіцяю, що докладу всіх зусиль, аби вирішити ті проблеми, які мені озвучили медики відвіданих закладів та вивести медичне обслуговування в області на більш якісний рівень.

Про це інформує прес-служба народного депутата Богдана Губського.

реклама

Коментарі  

 
-10 #4 Василь 24.06.2012 13:03
Цитую Марія:
Бридко і гидко читати за цього прогнившого депутата. Перебіжчик.Запроданець............... Вже від ціх ..................як від рвотного порошку. Губський-це не людина. А загнивша депутатська тушка. ......................Тепер людям мізки пудрить.

Гидко читати - то не читай.У кожної людини повсякчас є право вибору : читати чи не читати, голосувати чи не голосувати. А як тебе нудить - то піди поригай, як кажуть в народі :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Василь 23.06.2012 13:48
В Тальному висить бігморд "Ми рятуємо людей" (с) Валентин Нечипоренко
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Марія 23.06.2012 05:51
Бридко і гидко читати за цього прогнившого депутата. Перебіжчик.Запроданець............... Вже від ціх ..................як від рвотного порошку. Губський-це не людина. А загнивша депутатська тушка. ......................Тепер людям мізки пудрить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 буду на виборах 22.06.2012 20:24
Оба-на знову ти? вже набрид, ну я розумію його рветься до влади а цих пр.....в не можу понять, продаються а далі що? де ж воно було ранійше оце чудо наше спаситель ти наший.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100