«Звільнено з посади голови правління ВАТ по газопостачанню та газифiкацiї «Черкасигаз» Анатолія Зарубу. Виконуючим обов'язки голови правління ВАТ «Черкасигаз» призначений Сергій Буян, повідомляє Державна комісія України з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР)», – таке невеличке повідомлення загубилося серед стрічки новин інформагентства РБК-Україна.  Цікаво, що нещодавно Сергій Буян очолював «Луганськгаз». Але наглядова рада газопостачальної компанії «Луганськгаз» 14 вересня звільнила його з посади голови правління. Про це повідомляє інформаційний портал «Транспортний бізнес». До цього Сергій Буян обіймав посаду голови правління 2 роки 9 місяців.

Офіційні черкаські джерела досить нервово коментують дану ситуацію навколо «Черкасигазу». Більш того, з їхніх коментарів випливає, що ніяких кадрових змін поки що на підприємстві не відбулося. Ось що почув «Прочерк» у відповідь на прохання прокоментувати ситуацію від заступника голови правління ВАТ «Черкасигаз» Світлани Шульги:

– Я з журналістами ніяких ділов не маю! Чого ви до мене вчепилися? Я собі працюю, як працювала. У мене все харашо! Підприємство працює харашо! Не дзвоніть до мене бо я на вас пожалуюся, що ви мене тероризуєте!!! – заявила пані Шульга і кинула слухавку.

Можливо і справді структура газопостачальної компанії настільки закрита, що будь-кому з її представників не можна давати коментарі журналістам. Але ж як відомо, і Анатолій Заруба, і Світлана Шульга йдуть у владу від Єдиного центру, хочуть стати політиками, а тому повинні звикати до публічності. Так, пан Заруба балотується до обласної ради, а пані Шульга до міської. Між тим, згідно інформації, що була розміщена в українських ЗМІ з подачі прес-служби Єдиного центру, Анатолій Заруба, як представник партії, названий «одним з лідерів громадської думки».

Космина: навколо того газу крутилося стільки всього, що аби ви тільки знали…

Космина: навколо того газу крутилося стільки всього, що аби ви тільки знали…

«Прочерк» звернувся за коментарем до голови обласної партійної організації Єдиного центру Володимира Космини, щоб дізнатися, чи немає політичного підтексту у поширеній в ЗМІ інформації щодо звільнення пана Заруби з посади голови правління.

Володимир Космина повідомив, що насправді Анатолій Заруба не звільнений і попросив його «не діставати, бо зараз же йдуть вибори!» Однак, трохи заспокоївшись, він пояснив, що ніякої політики у озвученому питанні немає.

– Там (на підприємстві – ред.) йде зміна власника. Але пан Заруба працює. Я туди не влажу. Це не моє підприємство. І ніяка політика, ніякі сьогоднішні вибори до того, що там відбувається, не мають відношення. Там ще юридично нічого не оформлено. Озвучена у ЗМІ інформація не відповідає дійсності! Комусь на руку робити ці провокації! Але я займаюся виборами, проводжу зустрічі з виборцями, і не лізу туди, у ті проблеми. Бо воно мене не цікавить. І Анатолій Заруба займається виборами. А питання зміни голови правління від нього не залежить. Що ви хочете почути? Що він пішов не в ту партію? Не треба плутати політику і робочу ситуацію, – голосно пояснював Володимир Михайлович. – А на підприємстві робоча ситуація. Він (Анатолій Заруба – ред.) на сьогодні працює у ВАТ «Черкасигаз»! Чи головою правління працює? Не можу сказати. Ви самі не розберетесь, бо там процес, треба перереєстрацію пройти. Це ж відкрите акціонерне товариство. Там є частка держави. Це ж не так просто все відбувається... Голову правління змінюють загальні збори акціонерів. А зборів акціонерів не було. То наміри лише були. Можливо, може бути прийняте якесь рішення, але після засідання акціонерів… Це зараз так, хтось приїхав, хтось щось хоче повирішувати. Але це ще нічого не означає… А, по суті, я, як юрист, кажу вам: хлопці, ніхто нікого не змінив! Ніхто нікого виставляти нікуди не буде. Бо є закон. Є положення про акціонерне товариство і там розписано, коли і як змінюється голова правління. Також зазначу, що навколо того газу крутилося стільки всього, що аби ви тільки знали… Тому не поширюйте сумніви…

Також керівник черкаського Єдиного центру наголосив, що Анатолій Заруба позапартійний, але хоче стати депутатом обласної ради, бо він – керівник підприємства, яке забезпечує життєдіяльність області. І пан Заруба, мовляв, хоче вирішувати проблеми людей.

Цікаво, що як повідомляють Інтернет-ЗМІ, газопостачальна компанія «Черкасигаз» (донедавна чи ще й досі(?) очолювана Анатолієм Зарубою) закінчила I півріччя зі збитками 6,783 грн., збільшивши чистий дохід на 1,57%, або на 3,48 млн. грн. порівняно з I півріччям 2009 року до 224,887 млн. грн. У той же час, компанія «Луганськгаз» (яку донедавна очолював Сергій Буян) )закінчила 1 півріччя із збитком 67,421 млн. гривень, скоротивши чистий дохід на 14%, або на 75,588 млн. грн. до 463,308 млн. грн. в порівнянні з 1 півріччям 2009 року. Тобто можлива заміна успішного черкаського керівника на луганчанина, при якому очолювана ним структура «заробила» збитків на 67 мільйонів гривень!

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100