реклама
Sucurity Police

реклама

Для хворих на ДЦП дітей іпотерапія – значний крок для поліпшення самопочуття. Уже два роки вони займаються реабілітацією за допомогою верхової їзди. Організувала заняття «Спілка батьків дітей-інвалідів оновлена», домовившись із кінно-спортивним клубом «Мустанг». Батьки хворих дітей зауважують: позитивний ефект від такої реабілітації помітний відразу. Та й платити за одне заняття треба небагато – усього 5 грн. Єдина проблема: як висадити хвору дитину на коня. Допомогти родинам з дітьми-інвалідами пообіцяв депутат Черкаської міської ради, голова громадської організації «Рідне місто Черкаси» Сергій Отрешко.


Разом із колегою, депутатом Денисом Ананьєвим вони розробили проект металевої конструкції, за допомогою якої можна буде підвозити дитину до коня прямо на візку. Утім, оскільки заняття проходять на колишньому полігоні, батьки побоюються, що будь-яку подібну річ звідти можуть украсти. Під час зустрічі з активістами «Спілки батьків дітей-інвалідів оновленої» депутат Денис Ананьєв знайшов інший вихід із ситуації. Зокрема, розчистити і облаштувати напівзруйновану траншею, куди можна заводити коня. А дітей висаджувати на нього зверху.

– Ми вже дивилися на цей варіант, але ж розуміли, що самотужки справитися не зможемо, – каже одна з активістів Ірина Питель. – У нас тут до 20 осіб займається, однак дітей привозять переважно мами, бо батьки в цей час на роботі. Якщо дитина велика, жінкам дуже важко висадити її на коня. Ходунки чи візок відкочується, всі гуртом цю дитину підхоплюємо. До кого тільки не зверталися по допомогу, але проблема так і залишається.

Батьки розповідають: на заняття іпотерапією приходять не лише члени їхньої спілки, а й інші жителі мікрорайону, які також мають хворих діток. Адже верхова їзда дає позитивний ефект уже після кількох тижнів.

– Мій син спершу просто лежав на коні, навіть триматися не міг. А зараз він самостійно тримає спину, – розповідає мати хворого на ДЦП хлопця Галина Русенко. – Тому для нас такі заняття дуже важливі.


Депутат Денис Ананьєв пообіцяв: облаштувати територію для занять допоможе. Потрібно лише залучити комунальні служби для розчистки місця від дерев і сміття.

– Батьки, що опинилися в подібних життєвих обставинах, заслуговують на повагу і підтримку. Бо вони не опустили руки, а продовжують займатися з дітьми, шукають способи для поліпшення їхнього здоров’я. Тому наше завдання – допомогти їм у цьому, - каже пан Денис.

Про це інформує прес-служба ГО «Рідне місто Черкаси».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100