реклама

реклама

19 червня у Шполі демонтували пам’ятник Володимиру Леніну, що стояв на території місцевого цукрового заводу. Демонтаж відбувся згідно рішення міської ради, яке на минулій сесії ініціювали депутати-свободівці. Наступним кроком націоналісти ставлять собі за мету домогтися демонтування пам’ятника більшовицькому ідолові в центрі міста.

Пам’ятник було знято на вимогу депутатів Шполянської міської ради від ВО «Свобода», які переконали колег у тому, що пам’ятник катам українського народу у місті – це блюзнірство, яке псує пам’ять про всіх закатованих більшовицьким режимом українців під гаслами з іменами Леніна, Сталіна та інших. Рішення про демонтаж було ухвалено саме до роковин вшанування жертв політичних репресій.

Коментуючи подію, голова Шполянської районної організації партії, керівник фракції ВО «Свобода» у міській раді В’ячеслав Кишінько сказав: «Пам’ятники катів не повинні псувати вигляд міста, вони мають бути там, де їм належить – на смітнику історії та в музеї тоталітаризму. Кожен пам’ятник, що бовваніє досі на вулицях і майданах українських міст і сіл – це плювок в душу народа, оскільки кожна родина, кожний населений пункт, де є етнічні українці – мають загиблих від більшовицьких репресій родичів, мешканців. Ці репресії очолювали ті, хто, власне і зображений на цих пам’ятниках. І цих ідолів сьогодні досі намагаються оберігати їхні духовні нащадки – представники нинішньої антинародної влади, що й нині провадять відверту антиукраїнську політику, знищуючи наш народ духовно та фізично. Тому кожний такий демонтований бовван – це маленька перемога над теперішніми «ленінцями», без зауваги на нинішню назву їхніх партій.

Наступним кроком націоналістів за підтримки патріотичної громади міста буде демонтаж пам’ятника Леніну на центральному майдані Шполи та благоустрій цього майдану. Зокрема передбачено встановити на місці червоного ката водограй – адже на цьому майдані завжди збирається молодь, якій не завадить прохолода і затишок замість статуї Леніна. Ми маємо пам’ятати: не для ката наша хата!» - зазначив очільник Шполянської «Свободи».

Про це інформує прес-служба Шполянської районної організації ВО «Свобода».

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 Нетолерантний 24.06.2012 11:25
Цитую Василь:
В Умані не знімуть ніколи. Бо там голову людям ПРомивають бандюки і національні меншини

Наша із Вами задача - зробити так, щоб люди зрозуміли, що ПРдуни і "нацмени" (певної національності) - то є соціальний та національний ворог українців. Нам потрібно дати людям можливість нормально заробляти і гідно жити. Тоді пам'ятники катам вони самі познімають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Оксана Колісник 23.06.2012 20:35
Згадую як Ілліч впав на площі перед Черкаським "Хімволокном". Її тоді реконструювали. І невеличкий екскаваторець совався туди-сюди, увесь час об'їжджаючи пам'ятник. А потім у того екскаваторчика лопнув - ні, не терпець - якийсь трос привідний до ковша. Ну і той ківш зовсім некеровано по Іллічу і вгатив. Трохи постоявши біля цієї халепи, екскаваторчик за два проходи розкатав і постамент. Вірите? Вистачило максимум півгодини. Я якраз у справах на "Азот" їздила. То поки їхала тулди - Лєнін ще дивився всім поверх голів. А в зворотній бік - перетворився на порох. Подробиці потім ремонтники розповіли.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Василь 23.06.2012 10:37
В Умані не знімуть ніколи. Бо там голову людям ПРомивають бандюки і національні меншини
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Нетолерантний 22.06.2012 17:54
Цитую кактус:
повністю вас підтримую молодці хлопці!!!!! А як же інші райцентри? Там теж треба зняти ці памятники! Активізуйте своїх депутатів у міськрадах!

На жаль, у "Свободи" наразі небагато депутатів на Черкащині, щоб впливати на рішення щодо їх демонтажу.
Та й не у пам'ятниках справа. Щойно ми переможемо цю антинародну владу - то й Україна стане українською.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 кактус 22.06.2012 15:53
повністю вас підтримую молодці хлопці!!!!! А як же інші райцентри? Там теж треба зняти ці памятники! Активізуйте своїх депутатів у міськрадах!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100