реклама

реклама

До працівників міліції почали надходити заяви від громадян про те, що невідомі особи зривають з жінок ювелірні прикраси та виривають з рук жіночі сумочки. До чергових частин міста Черкаси та міста Сміла зверталися скривджені жінки. Кожна з них розповідала правоохоронцям про нападників, які зривали з них золоті ланцюжки і тікали в невідомому напрямку.

Потерпілі описували прикмети зовнішності зловмисників і в кожному випадку їхні покази співпадали. Співробітники Соснівського райвідділу міліції вийшли на слід злочинців. Ними виявилися 28-річний, 32-річний та 33-річний жителі міста Черкаси.

Під час проведення затримання чоловіки вчинили опір правоохоронцям, але все ж були затримані. Чоловіки говорили, що нічого не знають про грабунки і ні до яких злочинів не причетні. Але вилучені речові докази та покази свідків вказували на їхню безпосередню причетність до вчинення злочинів, а тому затримані у всьому зізналися.

Як з'ясувалося, двоє товаришів та водій таксі, який виконував функції перевізника, працювали за визначеною схемою: таксист підвозив товаришів до вказаного ними місця і чекав, поки ті виконають свою «роботу». Останні, в свою чергу, вибирали собі жертв на малолюдних вулицях. Це були жінки, які, через очевидну перевагу в фізичній силі чоловіків, не могли дати відсіч чи наздогнати нападників. Коли злочинці підходили до жінок і бачили золоті прикраси, то миттю зривали їх і швидко зникали з поля зору потерпілих. Після чого нападники спокійно йшли до таксі і зникали з місця скоєння злочину. На водія, окрім надання транспортних послуг, покладався обов’язок здавати в ломбард награбовані дорогоцінні вироби. Отримані кошти чоловіки ділили між собою та використовували на власні потреби.

Наразі за цими фактами порушено кримінальні справи за ч.1 та ч.2 ст. 186 (Грабіж), санкція яких передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років. Співробітники міліції продовжують й надалі проводити перевірки щодо причетності цих осіб до вчинення схожих злочинів як у місті Черкаси, так і на території всієї області.

Прес-служба обласної міліції просить усіх постраждалих від дій цих зловмисників звертатися за телефоном «102».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100