реклама

реклама

Учора із робочим візитом до Черкас завітали голова Народного Руху України, один із лідерів Об’єднаної опозиції Борис Тарасюк та заступник голови НРУ, голова «Молодого Народного Руху» Іван Крулько.


Спочатку Борис Іванович виступив перед черащанами на обласному радіо. Він привітав слухачів із Днем молоді, а також зазначив, що черкаський край – це серце України, який традиційно надавав підтримку націонал-демократичним, патріотичним силам. Саме на Черкащині народився Герой України, багаторічний Лідер Народного Руху України В’ячеслав Чорновіл. Народний депутат України розповів радіослухачам про підготовчу роботу до парламентських виборів.

Згодом Борис Тарасюк зустрівся з представниками Об’єднаної опозиції Черкащини. Він ознайомився з роботою об’єднаного штабу, поцікавився участю місцевих рухівців у виборчому процесі тощо.

Під час конференції Черкаської крайової організації НРУ голова НРУ у своєму виступі зупинився на деяких аспектах суспільно-політичної ситуації в Україні, обговорив діяльність Народного Руху України в контексті підготовки до парламентських виборів та участі в Об’єднаній опозиції.

– Найперше, на чому потрібно зупинитися при аналізі внутрішньополітичної ситуації в Україні, – це, безумовно, ситуація з демократією та можливість усіх політичних сил повноцінно брати участь у парламентських виборах. Саме від забезпечення рівності для всіх політичних сил щодо участі у виборах залежить їх відповідність міжнародним стандартам. Ще до початку офіційного старту виборчої кампанії провладні партії та опозиційні сили поставлені у нерівні умови. Майже рік лідер опозиції Юлія Тимошенко знаходиться за ґратами у зв’язку з надуманими кримінальними справами, які були порушені очевидно з політичних підстав, – наголосив Борис Іванович.

Єдиний можливий спосіб звільнити Юлію Тимошенко та інших політичних в’язнів з-за ґрат, за словами голови НРУ, – це забезпечити перемогу демократичної опозиції на парламентських виборах.

Борис Тарасюк також розповів про нові об’єднавчі процеси, зокрема, з партією Анатолія Гриценка, застеріг про участь у виборчому процесі псевдо-опозиціонерів. Окрему увагу він приділив ситуації з прийняттям у першому читанні «мовного» законопроекту, до якого опозиція подала близько 2000 поправок.

– Крім того, я зареєстрував проект закону про вилучення російської мови з переліку «регіональних мов» із закону «Про ратифікацію Європейської Хартії регіональних або меншинних мов». Наразі невідомо, яким чином розвиватиметься ситуація надалі, проте запевняю, ми зробимо все можливе для того, щоб черговий «валуєвський циркуляр» залишився тільки на папері, – підкреслив народний депутат.

Як знаний дипломат, Борис Тарасюк, аналізуючи зовнішньополітичну ситуацію в контексті нашої держави, відзначив, що за 2 роки Партії регіонів вдалося зробити майже неможливе – Україна завдяки цим антидержавникам опинилася за крок від міжнародної ізоляції.

– Щодо діяльності Об’єднаної опозиції «Батьківщина», до якої входить Народний Рух України, то зараз по всій Україні відбуваються «круглі столи» з обговорення Програми Об’єднаної опозиції. Закликаю всіх присутніх активно долучатися до цього процесу, оскільки на відміну від Партії регіонів, яка намагається тільки підкуповувати виборців, опозиція пропонує цілий ряд конкретних дій, які в сукупності повинні призвести до якісних змін в Україні, – зауважив голова НРУ.

Борис Іванович переконаний, що з новим головою Черкаської обласної організації Ігорем Волошиним ситуація в черкаській організації покращиться.

– Насамкінець, друзі і соратники хочу ще раз наголосити – ми ступили на стежку, котра приведе нас до перемоги або поразки. Лише від нас залежить, куди саме. Тому закликаю відкласти на завтра все другорядне і зануритися в світ передвиборчих перегонів, котрі, я переконаний, ввійдуть в історію, як початок кінця режиму і повернення України в демократичну європейську родину, – підсумував Борис Тарасюк.

Про це повідомляє голова Черкаської обласної організації НРУ Ігор Волошин.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Вжик 04.07.2012 17:08
Вибори обіцяють бути "цікавими".В ПР розуміють, що рейтинг в опозиції дуже високий і зостанніх сил хочуть втриматись при владі. Голова ОВК в Умані пан Роговий будує віллу голові Уманської Партії регіонів пану Аркадію Рибакові. Про які чесні вибори можна говорити, це пряма корупція вже сьогодні. То що буде на виборах? Фальсифікації та підкуп вже зараз почалися, зрозуміло хто переможе на окрузі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100