реклама

реклама Делікат

реклама

Частина кандидатів очевидно потребує перевірки на адекватність...

Частина кандидатів очевидно потребує перевірки на адекватність...

Понад 15 скарг кандидатів на посаду міського голови Черкас та їхніх довірених осіб розглянула Черкаська міська територіальна виборча комісія на своєму засіданні. Більшість із них було спрямовано проти одного кандидата – Одарича Сергія Олеговича. Усі скарги тервиборчком Черкас відхилив, повідомляє прес-служба ПВД. Лідер за кількістю скарг - кандидат на посаду мера Черкас М'якота (у вільний від виборів час підробляє акторством, грає Шрека).

За словами голови міської територіальної виборчої комісії Миколи Кудрявцева, усі скарги фактично були ідентичними, як за змістом, так і за формою. У членів ТВК склалося враження, що їх усі написала, наче під копірку, одна людина. Хоча скаржники були різні.

Найбільше скарг на-гора видали кандидати на посаду міського голови М’якота Олександр, Колесник Денис та Одарич Сергій Олександрович (кандидат-однофамілець головного претендента на мерське крісло Одарича Сергія Олеговича – ред.). Члени ТВК зазначають, що деякі скарги доходять до абсурду. У преамбулі скаржники говорять про порушення з боку кандидатів на посаду міського голови Одарича Сергія Олександровича, Білоусова Віктора Федоровича й Мамалигу Володимира Володимировича, а покарати вимагають іншого кандидата – вигаданого „Булатецького Віктора Федоровича”.

Згідно з постановою ЦВК та Законом України „Про вибори депутатів”, усі скарги тервиборчком має обов’язкового розглянути. За словами Миколи Кудрявцева, розлогі звернення потребують тривалої перевірки.

– Замість того, аби передавати бюлетені на дільниці, облаштовувати місця для голосування, виготовляти інформаційні стенди тощо, ми витрачаємо час на розгляд скарг, на повідомлення осіб, яких вони стосуються. Також готуємо відповідні матеріали для юриста, який має розглянути скаргу, – наголосив голова Черкаської міської ТВК. – Окрім того, п’ять чи шість позовів до Черкаського окружного адміністративного суду надійшло власне на нашу комісію. Через суд від нас вимагають вжити певних дій стосовно окремих кандидатів. А до Центральної виборчої комісії надійшли скарги, що нібито члени Черкаської міської ТВК неналежно виконують свої обов’язки. Тому мені довелося надати всю необхідну інформацію про нашу роботу в ЦВК, а також усі постанови, які ми ухвалювали.

Так, деякі скарги, що відхилила міська територіальна виборча комісія, уже стали предметом розгляду в суді.

Короткий зміст окремих скарг:

1. Кандидат на посаду міського голови М’якота Олександр Володимирович звертається до ТВК, що кандидат на посаду міського голови Одарич Сергій Олександрович порушив закон „Про вибори”. Так, за його словами, Одарич Сергій Олександрович наклеїв агітаційні матеріали на будівельному паркані. У зв’язку із цим, скаржник просить оголосити попередження Булатецькому Віктору Федоровичу (на посаду міського голови Черкас балотуються Булатецький Микола Іванович (від „Батьківщини”) і комуніст Білоусов Віктор Федорович – прес-служба).

2. М’якота Олександр Володимирович скаржиться на Білоусова Віктора Федоровича, що той розклеїв агітаційні матеріали в непризначених для цього місцях. І знову просить оголосити попередження „Булатецькому Віктору Федоровичу”.

3. Кандидат на посаду міського голови М’якота Олександр Володимирович скаржиться на іншого кандидата на мерське крісло Мамалигу Володимира Володимировича. Скаржник нібито виявив агітаційні матеріали кандидата на посаду міського голови Мамалиги на одному будинку вулиці Піонерська та на дверях під’їзду. Каже, що їх було наклеєно в непризначеному для цього місці. У зв’язку із цим він знову просить оголосити попередження вигаданому кандидату на посаду міського голови Черкас „Булатецькому Віктору Федоровичу”…

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Андрій 29.10.2010 09:43
Ох, Булатецький як невістка при поганій свекрусі. Що б не трапилось - винний Булатецький!!! :-) :-) Таки ця посиніла виборча компанія при всьому бруду дає привід посміхнутись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100