реклама

реклама

У Новоархангельському районі о 15:20 26 листопада військова машина в'їхала в бригаду дорожників. Двоє людей загинули, одна травмувалась. Серед загиблих – і чоловік зі Сміли Черкаської області.

9039dcf2190308fc

Перед смертельною аварією біля села Вільшанка Новоархангельського району Кіровоградської області за участю військової машини повз місце події на великій швидкості проїхали ще 2 військові машини. Вони також могли зачепити дорожню техніку. Про це Суспільному розповів свідок аварії Володимир Смовж, який працював на асфальтоукладачі. За його словами, біля місця робіт стояли знаки обмеження швидкості.

Військова машина їхала у напрямку Умані. Спочатку зачепила каток, потім в’їхала в асфальтоукладач – розповіла заступниця начальника служби автомобільних доріг в області Жанна Петрович.

Асфальтоукладальник Володимир Смовж сказав, що бачив, як сталась аварія, вантажівка їхала зі швидкістю 80 кілометрів за годину: ”Я клав асфальт, попереду йшла машина, поряд сидів майстер. Я тільки побачив, що машина лежить. Майстру, який стояв на підніжці, перебило ноги, до лікарні його не довезли. Той, що загинув на місці, за укладальником стояв. Машини це залізо. А людей не повернеш”.

b43a484b79ccec99

На місці події водій військової вантажівки не зміг пояснити, як сталась аварія. Називати своє ім’я та прізвище не захотів.

Водій, на момент скоєння смертельної аварії, був тверезим – розповів начальник відділу слідчого управління поліції в області Костянтин Тарасенко. Це 51-річний житель Вінницької області. Його затримали: ”Не впорався з керуванням, не вибрав безпечного бокового інтервалу, безпечної дистанції, допустив зіткнення з катком, з подальшим зіткненням з асфальтоукладачем та наїздом на 3 пішоходів – співробітників дорожньої служби, які здійснювали ремонт зазначеної дороги. В результаті аварії загинули 2 людей, 1 – отримала тілесні ушкодження”.

Слідчий сказав, що водій перевищив швидкість: ”Були встановлені всі відповідні знаки, світлофор щодо регулювання проміжку автодороги, аварія сталась у світлу пору доби, видимість була доброю, не обмеженою нічим. Були встановлені знаки обмеження швидкості 30 км/годину. З тієї інформації, що ми маємо, значно була перевищена швидкість”.

Один працівник дорожньої служби загинув на місці аварії (тіло забрали опівночі – ред.), другий – у машині ”швидкої”. Загиблі – 1962-го і 1986-го років народження з Черкаської та Кіровоградської областей. Травмованого, жителя села Аджамка Кропивницького району, у важкому стані госпіталізували до реанімаційного відділення Маловисківської районної лікарні. Він – у стабільно важкому стані – розповів головний лікар Маловисківської центральної районної лікарні Костянтин Чурпій.

Досудове розслідування триває під керівництвом військової прокуратури. Водієві вантажівки загрожує від 5 до 10 років ув’язнення.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100