реклама

реклама

Які цілі ставить шоумен, нардеп Олександр Скічко, коли його призначать головою Черкаської ОДА? Про це він сказав в інтерв’ю виданню strana.ua

images

- Їх багато. Це і завершення реформи децентралізації, і інвестиційні проекти, і об'єкти інфраструктури. Не готовий називати конкретні терміни, адже необхідно зрозуміти статус на сьогодні плюс для цього потрібно пройти дуже багато бюрократичних процедур. Тому обіцяти зараз ще рано. Але навіть за минулий рік наша черкаська команда змогла зробити дуже багато в напрямку доріг державного значення в області.

- Ви зараз про проект "Велике будівництво"?

- Та і не тільки. Але, на жаль, Черкаси традиційно займали не найкращі місця в порядку розподілу фінансування на будівництво і ремонти доріг. Причин дуже багато. Я не звинувачую "папередніков", так було і це факт. Нам вдалося дуже багато зробити в напрямку державних доріг в Черкаській області.

Вважаю, що потрібно продовжити цю тенденцію і зайнятися дорогами місцевого значення. Це один з моїх пріоритетів на посаді губернатора Черкаської області. Тому що раніше доріг в Черкаській області не було від слова зовсім. Коли говорять, що в Україні немає доріг, це не зовсім так. Коли ти їдеш до Львівської області, Вінницьку, дороги в порівнянні з тим, що було в Черкаській області - це космос. У Черкасах їх дійсно не було. І це пріоритет номер один. Чому це так важливо? Зараз закінчується децентралізація, і в рамках об'єднання ОТГ місцева влада будуть проводити оптимізацію по школам, садочкам по медичним закладам.

- Назвіть ще два пріоритети?

- Другий пріоритет - завершення реформи децентралізації. Передача комунального майна в громади. А також допомога ОТГ. Зараз дуже важливо проводити пояснювальну роботу і освітню. Багато організацій займаються навчанням місцевих рад. Їм потрібно допомагати в організації бюджетного планування, оптимізації. У дуже багатьох місцевих радах роздутий штат співробітників-родичів. Є ОТГ, в яких бюджет розвитку - 300 тисяч гривень, а зарплатний фонд апарату - понад 4 мільйони гривень.

- Який бюджет Черкаської області і як ви плануєте розпоряджатися цими коштами?

- На сьогодні це понад 2 мільярди гривень (2,6 млрд - Ред.). Але потрібно розуміти, що велика частина з цих грошей - це захищені статті. Тому як такого бюджету розвитку на сьогоднішній день в Черкаській області немає. Є субвенція з державного бюджету на місцеві дороги - 600 мільйонів гривень, тобто бюджет ДФРР 102 мільйони гривень і різні субвенції з державного бюджету. Але сам розмір бюджету розвитку Черкаської області - це нуль.

- У вас є розуміння, що з цим робити?

- Оптимізувати. Потрібно зайти, подивитися, що діється в департаментах, куди ці гроші йдуть, на утримання чого. Провести аудит комунальних підприємств в області. Дуже часто вони просто зжирають гроші. Не дуже хочу зараз докладно це анонсувати, а то потім в області це прочитають і вирішать, що я хочу всіх звільнити і потрібно від мене захищатися. Мова не йде про звільнення, але гроші потрібно використовувати раціонально, максимально ефективно. Також в пріоритеті - боротьба з коронавірусів і підготовка населення до вакцинації.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100