реклама

реклама

У кількох селах Шполянщини понад місяць тому з’явилося по два старости. Мова йде про населені пункти, які входять до Лип’янської сільської об’єднаної територіальної громади: Антонівку, Маслове, Нечаєве, Веселий Кут, Кавунівку та інші. Депутати призначили там старостами одних людей, а сільський голова Лип’янської ОТГ Сергій Іщенко — інших.

unnamed

Про це пишуть «Районні вісті».

Певний час у кожному зі згаданих сіл на роботу щодня ходили по два старости, кожен з яких вважав себе законнішим за іншого. Та й узагалі спокійна, на перший погляд, і стабільна до місцевих виборів Лип’янська громада в останні місяці гуде, ніби неспокійний вулик.

Редакція спробувала з’ясувати, чи й досі у селах Лип’янської ОТГ на роботу ходять по два старости. Наприклад, в Антонівці до останніх місцевих виборів та входження села до складу об’єднаної громади сільським головою кілька скликань працював Олег Годлевський. Його кандидатуру згідно з розпорядженням голови Лип’янської ОТГ Сергія Іщенка призначено і на посаду старости Антонівки.

— Я та інші старости сіл, які входять до складу Лип’янської ОТГ, приступили до роботи, починаючи з четвертого січня 2021 року, — пояснює Олег Петрович Годлевський. — Працюємо на законних підставах, згідно з розпорядженням голови Лип’янської ОТГ С.Ю. Іщенка. Наскільки законні кандидатури старост, призначені депутатами на сесії Лип’янської ОТГ раніше, не беруся стверджувати.

Дещо раніше, під час першої установчої сесії Лип’янської ОТГ більшість депутатів без погодження з головою громади призначили своїх старост у села згаданої громади. У вже згадуваній Антонівці вони затвердили виконувати обов’язки старости Тамілу Педько, яка за фахом лікар-стоматолог і раніше багато років працювала в місцевій амбулаторії.

— Старостою мене призначили депутати під час установчої сесії Лип’янської ОТГ, — пояснює Таміла Педько. — На роботу ходила до четвертого січня поточного року, доки голова Лип’янської ОТГ Сергій Іщенко призначив інших старост. Після 4 січня мене та інших призначених депутатами старост не допускають на робоче місце. У зв’язку з цим звертатимемося до суду, аби відстояти власні права. Адже ми, як цивілізовані громадяни, не можемо змагатися один з одним за крісло старости, тож нехай в ситуації, що склалася, допоможуть розібратися юристи.

Своє бачення ситуації висловив і сільський голова Лип’янської ОТГ Сергій Іщенко:

— Починаючи з 4 січня 2021 року у селах нашої громади працюють старости, призначені згідно з моїм розпорядженням, на законних підставах, отримуючи за свою роботу заробітну плату. За інших старост нічого не можу говорити, тим більше стежити за ними, адже маю свої посадові обов’язки, як голови Лип’янської громади.

Незабаром у Лип’янці має знову відбутися сесія громади. Можливо, тоді нарешті вирішиться питання старостинського двовладдя у тамтешніх селах.

Антоніна Долина

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100