Безпека виробництва, профілактика травматизму, легалізація трудових відносин. Ці питання були основними під час засідання колегії управління Держпраці у Черкаській області, на якому розглянуті підсумки роботи управління за 2020 рік.

Від Федерації профспілок області подякував колективу за співпрацю у вирішенні проблем соціально - трудових відносин, погашенні зарплатних боргів, розслідуванні нещасних випадків та профзахворювань на виробництві, сприянні їх попередження.

Карантинні обмеження, що пов'язані із захворюванням на COVID - 19, негативно позначилися на проведенні масових навчань з питань охорони праці, можливості інспекційних відвідувань підприємств.

144133171_1364001683940809_918147285468501966_o

На жаль маємо високий рівень захворюваності на коронавірус, переважно медичних працівників. Але проведення комісійних розслідувань потребує кардинально вирішення. Із 2420 розпочатих розслідувань завершено тільки 2018, а за висновками комісій передбачаються фінансові видатки, компенсації постраждалим на виробництві. Тут не тільки недосконалість чинного законодавства, а й нехтування роботодавцями вимог з охорони праці, відсутність безпечних умов праці для працівників, що унеможливлювало би настання професійного захворювання чи смертного випадку. Про це сьогодні також йшлося на Zoom - вебінарі, що організувала Федерація профспілок України, з реалізації проєкту "Захист трудових прав працівників під час епідемії коронавірусу".

Порушення трудових прав працівників, на мою думку, також обумовлені високим рівнем тіньової зайнятості населення, лібералізацією трудового законодавства, обмеженими виділеннями коштів на охорону праці, відсутність на виробництвах служб охорони праці, відповідальних кваліфікованих фахівців тощо.

Також запропонував розглянути зазначені питання на засіданні колегії облдержадміністрації.

Про це пише в «Фейсбуці» голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100