реклама Делікат

Мешканці п’ятиповерхівки у Смілі за одну ніч залишилися без побутової техніки. Причиною аварії став підвищений струм в електромережі. У квартирах людей напруга зашкалювала за чотириста вольтів. Утім, жодне з підприємств, яке обслуговує будинок, провину на себе брати не хоче, йдеться у сюжеті «Подробиць».

За ніч у квартирі Ніни Хільченко згоріли телевізор, бойлер і кондиціонер. Така ж біда в усіх сусідів. Жінка скаржиться, що це вже вдруге за рік. Енергетики та комунальники ремонтували мережу, але напруга в розетках постійно стрибає.

Кому скаржитись, люди не знають, адже внутрішня електромережа дому перебуває на балансі комунального підприємства, а лінія, підведена до п'ятиповерхівки належить управлінню районної електромережі. Комунальники претензії відкидають. Запевняють: несправність у будівлі усунули.

– Були виконані роботи з відновлення електроспоживання в цьому будинку. Наразі питання щодо збільшення навантаження в будинку немає, – говорить головний інженер Смілянського комунального підприємства Віктор Дрига.

Сталася аварія на інженерних мережах електропостачання, що обслуговує Смілянський РЕМ.

В енергетиків протилежна версія: аварія сталася через недбалість комунальної служби.

– Основна причина: відсутність реконструкції внутрішньо-будинкових мереж і обслуговування, – пояснює директор Смілянської РЕМ Іван Собко.

Доки два підприємства з’ясовують, хто винен, мешканці будинку вже подали скаргу в управління захисту прав споживачів і готують колективний позов до суду про відшкодування матеріальних і моральних збитків.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100