реклама

реклама Делікат

реклама

Про порушення в Черкасах спостерігачі інформуватимуть ЦВК

Про порушення в Черкасах спостерігачі інформуватимуть ЦВК

Ситуація з виборами у Черкасах занепокоїла іноземних спостерігачів, які приїхали у Черкаси з Великої Британії, Канади й США. Про свої побоювання спостерігачі розповіли під час прес-конференції в експертному клубі CherkassyNews.TV.

У Черкасах незалежні закордонні спостерігачі лише почали ознайомлюватися з роботою виборчої комісії та підготовкою виборчих дільниць до голосування. Іноземці будуть фіксувати випадки фальшування та передавати дані про них до Центральної виборчої комісії. За їхніми словами, вони зацікавлені в тому, щоб вибори в місті пройшли демократично, прозоро та чесно.

«Найбільш поширеними порушеннями є випадки, коли група людей їздить автобусом з однієї дільниці до іншої. Не менш поширені «каруселі» та заміна заповнених бюлетенів тих людей, які голосують удома», - розповів канадський волонтер Віктор Глазко.

За словами незалежної спостерігачки з Англії Дар’ї Солодухи, її найбільше непокоять правоохоронці.

«В Україні я почала спостерігати за виборчим процесом з 2004 року. Зараз страшенно непокоїть, як відбуватимуться вибори в Черкасах. Особлива увага до полковника міліції Валерія Дернового, який очолює Управління МВС в Черкаській області», − заявила Д. Солодуха, маючи на увазі ситуацію, яка виникла влітку, 2004 року, коли Генпрокуратура України порушила проти В. Дернового кримінальну справу за фактом фальсифікації виборчої документації на виборах міського голови міста Мукачеве. Його звинувачували за ст. 158 Кримінального кодексу (внесення службовою особою до виборчих документів свідомо неправдивих відомостей), та за ст. 357 Кримінального кодексу (крадіжка, привласнення документів і штампів, заволодіння ними шляхом зловживання службовим становищем).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100